SPV-doelman Van Kleef in een hoofdrol.
SPV-doelman Van Kleef in een hoofdrol. Foto: Gerard van Hooff

Ongelooflijk slot van vreemde partij voetbal

Algemeen

Gerard van Hooff

WDS - SPV’81 2-4

Als twee minuten in blessuretijd de gelijkmaker toch nog een feit wordt voor de thuisploeg, lijkt de thuisploeg toch nog loon naar werken te hebben gehad. De bal is met een wonderlijke kluts achter de uitblinkende doelman Jorrin van Kleef beland, maar daar maalt niemand bij WDS nog om. Twee tegen twee betekent immers toch nog een punt voor de nummer twee van de ranglijst. Lang tevreden zijn over het uiteindelijk eindresultaat werd de thuisploeg echter niet gegund. De Polsbroekse linkerspits Sander Koolwijk, die even voordien nog geblesseerd en ‘teneergeslagen’ blessuretijd had gekregen, had nog een verrassing in petto. En wel in de vorm van twee doelpunten binnen een minuut. Dat hij na de tweede treffer vol euforie zijn ontblote bovenlijf aan den volke toonde werd hem door zijn teamgenoten en de Polsbroekse aanhang gegund. De traktatie door de scheidsrechter in de vorm van de reglementaire gele kaart werd voor lief genomen.

Strafschop en eigen goal

Ook het wedstrijdbegin kende vreemde momenten. Zo gaf scheidrechter Ju al na 7 minuten een terechte strafschop nadat SPV-spits binnen de beruchte lijnen naar het kunstgras ging. Het slachtoffer zelf voltrok het vonnis en liet doelman Dylan Griffioen kansloos; 0-1. De thuisploeg, die zowel Bjorn Stalvord als Eric Cromwijk moest missen, trachtte de opgelopen achterstand zo snel mogelijk weg te werken en leek zich op het kunstgras gemakkelijker te bewegen dan hun groenwitte tegenstanders. Mika Tuithof was heel dicht bij de gelijkmaker, vier hoekschoppen daalden neer voor doelman Van Kleef en het verzoek om een strafschop door Ivo Lemkes was aan dovemansoren gericht. Het doelpunt viel na 18 minuten spelen aan de andere zijde en had een misverstand tussen doelman Griffioen van Jelle Coenecoop als oorzaak. De bal verdween met een wonderlijke curve vrolijk stuitend over de doellijn; 0-2. Bij SPV’81 hebben ze wel iets met het koesteren van een voorsprong. Ook zaterdag, waar WDS combinerend op zoek ging om de opgelopen schade weg te werken. Dat gebeurde echter over te veel schijven en met te veel riskante combinaties. Het leek een kolfje naar de hand van de bezoekers, die in doelman Van Kleef een in de wedstrijd groeiende pion bezaten en in het duo Achterberg/Koolwijk twee spitsen die relatief veel aandacht wisten op te eisen. Omdat de Polsbroekse verdedigers telkens weer tijdig een voetje dwars wisten te zetten, bestond de oogst van het Driebrugse veldoverwicht voornamelijk uit corners en daar had de Polsbroekse goalie nu net de smaak van te pakken. De beste mogelijkheden vlak voor rust waren nog voor Mika Tuithof -teenlengte- en de naar voren getrokken Jardy Verkerk die het doel te hoog zocht.

Paal, lat en raak

De paal naast Van Kleef vormde het eerste doelwit van de gastheren na de hervatting. Mika Tuithof trof deze. De Polsbroekse defensie leek op alles voorbereid en kweet zich gedreven van zijn taak. Steeds weer zetten zij de Driebruggenaren de voet dwars, wierpen zich in de baan van het schot of gingen resoluut de kopduels aan met de toch over behoorlijke lengte beschikkende WDS’ers. En te midden van al dat voetbalgeweld was daar altijd weer Van Kleef. Halverwege de tweede helft trof aanvoerder Lodder de lat boven de genoemde goalie, maar niet nadat ook Achterberg aan de overzijde een ‘waarschuwingsschot’ had afgeleverd. De tijd begon te dringen en pas na 73 minuten spelen wist Elwin van der Stigchel na uitglijden van Boaz de Jong de felbegeerde aansluitingstreffer te scoren; 1-2. De jacht op de gelijkmaker werd terstond ingezet. Met strakke hoekschoppen van Tuithof werd geprobeerd de groenwitte defensie uiteen te reten. Met voor de SPV’ers hachelijke momenten, zoals bij de derde corner op rij 5 minuten voor het einde van de officiële speeltijd. Tot tweemaal toe wierp Van Kleef zijn niet geringe gestalte in de baan van de inzet en met succes. Nog geen vier minuten later was de gelijkmaker toch nog een feit na een inzet over alles heen van Mitchell de Koning; 2-2 (91e min). Een zwaarbevochten punt leek de beloning. Leek, want Sander Koolwijk had nog een, nee twee verrassingen in petto; 2-4.

Jardy Verkerk -SPV-als rots in de branding.
Ivo Lemkes (li) stuit op groene muur van verdedigers.
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 16 uur geleden
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 21 uur geleden
Afbeelding
Over 'Op de rand' 1 mrt, 19:00
Afbeelding
Puntje van Aandacht 1 mrt, 17:00
Dirigent Leon van Veen.
Paaszang: Samen zingen we 'Hallelujah' 1 mrt, 12:00
Afbeelding
Concert Soli Deo Gloria 1 mrt, 09:00
Afbeelding
Jan van der Vlist antiek & brocante houdt totale leegverkoop 29 feb, 19:00
Afbeelding
Singer-Songwriter Diede Vendrig schittert in landelijke muziekcompetitie 29 feb, 18:00