Haastrecht haalt fors uit

Gerard van Hooff

VV Haastrecht - Alblasserdam 5-2

De rode kaarten voor Niels Mulder en Stephan Bakker hadden twee wedstrijden schorsing tot gevolg gehad. Kelvin Poot, Rogier Schröder en Thijmen Raateland ontbraken eveneens op het appel. De vraag leek dan ook gerechtvaardigd wie de broodnodige doelpunten voor zijn rekening zou nemen. Doelpunten die nodig zijn om met de verruimde degradatiemogelijkheden snel over te gaan tot het hamsteren van de noodzakelijke competitiepunten. De weinige toeschouwers die op het afgesproken uur de regen trotserend hun favorieten aan het werk zagen, werden op hun wenken bediend. De Haastrecht-elf bleek verrassend schotvaardig.

Slagvaardig

Na een rommelige beginfase van beide ploegen toonde de thuisploeg zich als eerste slagvaardig. Bij de tweede hoekschop die genomen mocht worden toonde verdediger Job Vloedgraven zich winnaar van het luchtduel met de Alblasserdamse verdedigers en belandde de bal in de touwen achter doelman Mert Budak, 1-0 (10e min.). Een opsteker die drie minuten later werd gevolgd door opnieuw een gekopte goal. Dit keer was het Danny de Bruijn die een hoekschop van links bij de verste paal staand binnenkopte; 2-0 (16e min.). Aansluitend was het de beurt aan Kevin de Jong die een voorzet vanaf de rechterkant tot doelpunt promoveerde; 3-0 (19e min.).

Even gas terug

Een ongekende weelde die terstond gekoesterd werd. Waar de gasten zich op advies van hun coach trachtten te herpakken door meer rust in hun spel te brengen en de bal zorgvuldiger naar de goede kleur te spelen, nam ook Haastrecht enigszins gas terug. Er volgde een fase die het aanschouwen nauwelijks waard was en die de thuisblijvers gelijk gaf. Pas tegen het eind van de eerste helft moest de doelman van de Alblasserdammers weer wat nadrukkelijker aan de bak. Twee hoekschoppen verwerkte hij probleemloos en een lange voorzet plukte hij stijlvol uit de lucht. Met de thee in aantocht leverde Danny de Bruijn een mooie breedtepass af op Robert Dongelmans die aansluitend Kevin de Jong bediende. Tegen diens inzet was Budak kansloos; 4-0 na een doelpunt uit het boekje.

Aantrekkelijker schouwspel

Met drie wissels aan de zijde van Alblasserdam gaf trainer Tim den Haan aan zich nog niet bij de feiten te hebben neergelegd. Met name de jeugdige spits Menno Verhoeff schudde de Haastrechtse defensie terstond wakker en zorgde voor enige defensieve schrikmomentjes. Het zonnetje maakte schoorvoetend zijn entree en al na 4 minuten leek het er voor de bezoekers ietwat hoopvoller uit te zien, toen Verhoeff van dichtbij doelman Rob de Wit het nakijken gaf; 4-1. De vreugde was van korte duur, omdat nog geen drie minuten later Luc van der Vlist met een diagonaal afstandsschot de verre hoek wist te bereiken en de marge opnieuw naar vier doelpunten tilde; 5-1 (52e min). De bezoekers legden zich aanvankelijk nog niet bij de feiten neer en mede daardoor ontstond er een wedstrijdbeeld dat aantrekkelijker was dan hetgeen in het eerste bedrijf op de kunstgrasmat was gelegd. Mogelijkheden om de stand nog te verruimen deden zich op basis van de ontstane ruimtes veelvuldig voor, maar de pogingen eindigden meestal in hoekschoppen. Nadat Van der Vlist halverwege de mogelijkheid op een tweede treffer aan zich voorbij had laten gaan, kopte Bjorn van Leeuwen de bal nog op de deklat.

Laatste troefkaart

Met het inbrengen van Aygoren Tutku speelde trainer Den Haan zijn laatste troef uit. Met succes, want na een slim en snel genomen korte hoekschop -de Haastrecht-defensie was nog niet op orde- joeg hij de bal van afstand in de verste bovenhoek achter de verbouwereerde De Wit; 5-2 (71e min). Voor de bezoekers een pleister op de wonde, maar wel een beloning voor hun inzet. Haastrecht speelde aansluitend de wedstrijd geroutineerd uit en zag Van der Vlist 9 minuten voor tijd nog de paal treffen

Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 6 uur geleden
Oudewater dementie vriendelijk! 8 uur geleden
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 13 uur geleden
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00