Afbeelding
Foto: Otto Beaujon

Makelaardij Groene Hart Huizen verhuist

Algemeen

Otto Beaujon

Meer dan veertig jaar zat makelaardij Het Groene Hart op een prachtig monumentaal pand naast het Oudewaterse stadhuis, woonhuis en winkel ineen. Nu het pand van top tot teen een ingrijpende renovatie ondergaat, heeft Marnix van Zwol, tweede generatie Groene Hart, besloten de makelaardij te verhuizen naar een modernere omgeving: het bedrijfsverzamelgebouw Tappersheul 2.0, aan het einde van de Kerkwetering. 

Marnix: “Mooie herinneringen aan Kapellestraat 5, maar in de huidige tijd is een kantoor op die plek niet praktisch. Als het zo uitkomt hebben makelaars vaak nog wel een etalage, maar als je een huis wilt kopen kijk je tegenwoordig meestal eerst op Funda. Je bekijkt het aanbod, de foto’s van de panden die aan je wensen tegemoet komen en je legt contact met de makelaar per telefoon. Kun je als makelaar de aanbieder en de koper bij elkaar brengen, dan verkoop je een huis of een appartement en dan laat de koper op zijn beurt weer woonruimte achter die jij dan wellicht voor hem mag verkopen. Zo’n vervolgopdracht geeft een fijn gevoel: je hebt het netjes gedaan.”

“Soms vraag ik een stylist om de vertrekken waar nodig wat op te fleuren, en waar het nodig is werkt dat ook echt; het is een vak. Op het ogenblik staan de meeste woningen niet lang te koop en wordt er gelukkig weer nieuwbouw gerealiseerd, wat de doorstroming in de bestaande markt bevorderd. Ook verkopen we erfpachtwoningen voor de Woningraat, starterswoningen voor de gemeente en houd ik mij veel bezig met woningtaxaties in de hele regio. In dat opzicht heb ik niet te klagen: in veertig jaar hebben mijn vader en ik als Oudewaters bedrijf stap voor stap het vertrouwen opgebouwd met de gemeente, financiële adviseurs, onroerend-goed bedrijven en verhuurders en vooral niet te vergeten onze klanten. Dezer dagen gaan we een karakteristiek grachtenpand voor de derde maal in dertig jaar verkopen, en daar ben ik best wel trots op.”

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 12 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 14 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 17 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00