De winnaars.
De winnaars.

Suzanne Mulder pakt met nieuw PR winst in Linschoten

Algemeen

Het polsstokseizoen is al een flink eind op gang en de springers hebben al heel wat sprongen gemaakt. De verwachtingen voor de wedstrijd van afgelopen zaterdag 29 juli waren dus hoog. Er werd in Linschoten gesprongen om de Van Vliet Caravans Cup. Met een klein zonnetje maar een vlagerige windwaren de omstandigheden wat lastiger dan gemiddeld.

Senioren Topklasse

In de seniorencategorie lagen de afstanden die in de eerste ronde gesprongen worden erg dicht bij elkaar. Wouter van Midden (Vlist) zette 19.93 op het scorebord en Jaco de Groot (Kamerik) benaderde hem met 19.83 tot op 10 centimeter. Ook Reinier Overbeek (Benschop) 19.68 en Erwin Timmerarends (Bodegraven) 19.70 belandden op bijna dezelfde afstand in het zandbed. Na een regenpauze zette Reinier Overbeek in de derde ronde zijn stok helemaal stil waardoor hij de tijd kreeg om tot de top door te klimmen en de mooie afstand van 21.14 neer te zetten. In zijn laatste sprong in de finale wist hij deze afstand te evenaren. Deze afstand was helaas niet genoeg voor de winst, want Erwin Timmerarends wist in zijn eerste finalesprong de verste afstand van de wedstrijd neer te zetten.
21.49 - Erwin Timmerarends
21.14 - Reinier Overbeek
19.93 - Wouter van Midden
19.83 - Jaco de Groot
18.68 - Chris Anker
18.54 - Ricardo Faaij

Dames Topklasse

Bij de dames lagen de afstanden aan het einde van de eerste ronde ook heel dicht bij elkaar. Suzanne Mulder (Vlist) 14.32, Julia van Eijk (Haastrecht) 14.18, Laura Maaijen (Haastrecht) 14.23 en Tessa Kramer (Amersfoort) 14.73. In de tweede ronde sprongen Suzanne Mulder en Tessa Kramer beiden een mooie zestien meter sprong. In haar derde sprong deed Suzanne Mulder daar nog een schepje bovenop, ze wist haar stok stil te zetten en kon hem uitklimmen tot de top. Daarmee zette zij de fantastische afstand en tevens nieuw persoonlijk record van 16.74 op het scorebord. Suzanne Mulder liet de finale aan zich voorbijgaan waardoor ze Joriene Baas (Oudewater) de kans gaf op twee extra sprongen, waarvan zij de eerste wist om te zetten in de mooie afstand van 15.79 en daarmee de derde plaats bij de dames te bemachtigen.
16.74 - Suzanne Mulder (foto)
16.07 - Tessa Kramer
15.79 - Joriene Baas

Junioren Topklasse

In de juniorencategorie springt Hidde van Dam (Montfoort) in de gele trui van de klassementsleider van het ABZ De Samenwerking Klassement 2023. Direct in de eerste ronde liet Van Dam zien waarom hij het klassement aanvoert. Met een mooie sprong wist hij de stok helemaal uit te klimmen tot de top en overtuigend de leiding in de wedstrijd te nemen met 19.57. Zijn concurrenten Mark van der Horst (Schoonhoven) en Ruben van Eijk (Haastrecht) benaderden deze afstand tot respectievelijk 18.20 en 18.35. Hidde van Dam liet in de finale nogmaals zien wat hij waard is met een knaller van een sprong van 20.47 waarmee hij de winst in deze categorie en dus de Van Vliet Caravans Cup in de wacht sleepte.
20.47 - Hidde van Dam
18.35 - Ruben van Eijk
18.20 - Mark van der Horst

Jongens

Bij de jongens liet Harmen Bogaard (Polsbroek) direct in de eerste ronde zien waarom hij zich klassementsleider mag noemen. Met zijn snelle aanloop en snelle klimstijl zette hij de wedstrijd op scherp met een afstand van 16.87. Ferran Houdijk (Polsbroek), Gerwin de Jong (Polsbroek) en Sander Kastelein (Zegveld) wisten zich in hun tweede en derde sprong wel te verbeteren en hem te benaderen, maar kwamen niet verder dan respectievelijk 16.56, 15.87 en 15.71. Ferran Houdijk wist het in de finale nog even spannend te maken door Harmen Bogaard voorbij te springen met de afstand van 17.43. Maar Harmen Bogaard had in de laatste sprong in de jongenscategorie het laatste woord en hij sprong zich met 18.68 naar de eerste plek op het erepodium.
18.68 - Harmen Bogaard
17.43 - Ferran Houdijk
17.19 - Gerwin de Jong

Meisjes

In de meisjescategorie verschenen maar vier springsters op het plankier en was Gemma van Oosterom (Woerdens Verlaat) de favoriet. Na drie rondes waarin zij elke ronde afsloot op de eerste plek gaf zij ook in de finale haar voorsprong niet op.

14.45 - Gemma van Oosterom
13.68 - Isabel Overbeek
12.30 - Esther Wesselink

Nationale Fierljep Manifestatie (NFM)

Zaterdag 5 augustus wordt in It Heidenskip gestreden om de winst op de 35e editie van de Nationale Fierljep Manifestatie (NFM).

De Hollandse springers komen op zaterdag 12 augustus om 18.30 uur in Jaarsveld weer in actie om de Sjors Overbeek Bokaal.

Gerard van Hooff

Suzanne Mulder springt naar een nieuwe PR: 16.74.
Afbeelding
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 1 uur geleden
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 3 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 6 uur geleden
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 21 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 22 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af gisteren
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 16 mei, 12:00
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 16 mei, 10:00