Andréa (links) reikt de publieksprijs uit aan Josje Bootgezel.
Andréa (links) reikt de publieksprijs uit aan Josje Bootgezel.

Opening expositie ‘Kunst Lokaal: Drie generaties’

Algemeen

Cees Reichard

Op zaterdag 9 september opende burgemeester Pauline Bouvy-Koene in ‘t Raedthuys van Haastrecht de expositie ‘Kunst Lokaal: Drie generaties’ van de Haastrechtse Kring.

In haar openingswoord vertelde vicevoorzitter Nelie Gerritsen dat dit een bijzondere tentoonstelling is omdat er dit jaar met twee of drie generaties geëxposeerd wordt en zij hoopt dat deze expositie ook de aandacht van de jongeren zal krijgen. Vandaar het motto dit jaar: Samen Exposeren; Samen genieten van elkaars werk; Bevordering van inspiratie.

Burgemeester Bouvy vond het bijzonder om de Open Monumentendag te mogen starten met de opening van deze expositie. “Het is een beetje druk in Haastrecht. Gisteren hadden we de bekendmaking van het ‘Geheim van Haastrecht’. Je zou nu denken dat er geen geheimen meer zijn. Maar dat is niet waar. Wat voor geheimen zijn er op deze expositie te vinden en we krijgen op zondag nog de onthulling van de Publieksprijs. Dat is al een geheim op zich. En nu met deze monumentendagen hebben we hier en in onze mooie Krimpenerwaard nog veel te ontdekken. Met al deze mooie geheimen wens ik u veel plezier en is daarmee de expositie geopend.” Daarna bekeek zij met wethouder Wisja Pannekoek deze bijzondere mooie expositie.

Publieksprijs

Josje Bootgezel mocht ut handen van Andréa Dogterom de publieksprijs, die Andréa zelf ontworpen had in ontvangst nemen. Josjes kunstwerken is spelen met karton, papier-maché, verf en vernis. Sommige werken waren fantasie of geïnspireerd door bestaande huizen. Zij vond het ongemakkelijk maar heel leuk om deze prijs te krijgen. “Ik weet dat iedereen enthousiast is en creatieve dingen maakt. En het gaat niet om de competitie. Het gaat meer om dat mensen kunnen inspireren en het leuk vinden om zelf aan de gang te gaan.”

De oudste deelnemer Ad Breedveld (88) bedankte tot slot de organisatie heel hartelijk wat ze gedaan heeft. “Ik ondervond tijdens de gesprekken en overleg een groot enthousiasme en zij wist dat op ons allen over te brengen. Het was een super kunstweekend.”

Burgemeester Bouvy en wethouder Pannekoekbekijken met Andréa Dogterom de expositie.
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 13 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 15 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 18 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00