Afbeelding

Vijftig jaar Seniorenkoor Oudewater

Algemeen

Siem van der Burg

Jubileumuitvoering op 14 augustus

Soms is het nog niet helemaal gelijk, niet helemaal zuiver en klinkt het een beetje broos, maar voordat het seniorenkoor Oudewater haar jubileumuitvoering geeft komt dat dik in orde. Het seniorenkoor Oudewater (voorheen het Schuylenburcht-koor) viert haar 50-jarig bestaan met een uitvoering in de tuinzaal van De Wulverhorst. Er wordt hard voor gerepeteerd.

Het draait om zingen met plezier

Er wordt enthousiast gezongen tijdens de repetities. Soms zelfs tweestemmig! Het gaat er vrolijk aan toe. De kerkelijke liederen en Hollandsche meezingers worden in rap tempo gerepeteerd. “Het gaat ons vooral om het plezier beleven aan samen zingen”, zegt dirigent Peter den Hertog. Hij staat inmiddels al tien jaar voor het koor. Arie Breur zorgt voor de begeleiding op de piano.

“We hebben inmiddels ruim veertig leden waarvan ongeveer acht mannen. Af en toe valt er vanwege onze gemiddelde leeftijd (het oudste lid is 95!) wel eens iemand af, maar gelukkig hebben we nog steeds niets te klagen over de aanwas”.

Repertoire

Tijdens de repetitie is er al een aantal toehoorders uit De Wulverhorst die enthousiast meezingen. Op de vraag waarom ze niet gewoon in het koor meedoen komt de opmerking: we kennen alleen de Nederlandse meezingers en niet de Engelse- en christelijke liederen”. Bij de start van het koor (opgericht door mevrouw Boersma) in de Schuylenburcht werden alleen maar christelijke liederen gezongen”, vervolgt Peter den Hertog. “We verleggen langzaamaan de nadruk in het repertoire op Nederlandse en vrolijke nummers. Wie weet willen de dames dan binnenkort ook wel lid worden”.

Jubileumuitvoering

Het koor viert samen binnenkort het 50-jarig bestaan met een klein feestje op 7 augustus en op 14 augustus volgt dan om 19.00 uur de jubileumuitvoering in De Wulverhorst. Reserveren is niet nodig en er hoeven geen kaartjes gekocht te worden. De toegang is gratis. De koorleden hopen dat er veel familieleden, bewoners van De Wulverhorst en geïnteresseerde Oudewatenaren komen luisteren, meezingen en meevieren.

Voor ouders en kinderen met een zorgvraag.
Voor ouders en kinderen met een zorgvraag 6 uur geleden
Filmavond 'Triangle of Sadness'
Deze week in concordia 13 uur geleden
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 19 mei, 19:00
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 19 mei, 17:00
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 19 mei, 14:00
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00