Afbeelding
pr

Stichting Treatief speelt ‘The sound of Music’

Algemeen

Eindelijk mogen ze de planken op! Op vrijdag 14 april gaat The Sound of Music in première. De Sporthal de Noortsyde in Oudewater wordt omgetoverd tot een imposant theater. De landelijke uitvoering van de Sound of Music is afgelast. In Oudewater gaat alles gelukkig ‘gewoon’ door. Ruim drieduizend bezoekers kunnen dicht bij huis genieten van een geweldige avond zang, toneel, dans en gezelligheid. Stichting Treatief Producties is verantwoordelijk voor deze enorme productie. Op 26 februari start de kaartverkoop.

Er wordt net als bij de vorige musical weer samengewerkt met regisseur Dennis de Groot, het dertig musici tellende theaterorkest van Timo Pronk en voor het eerst met Maxime Jongerius van Studio MaxDance.
“Gelukkig is er van uitstel geen afstel gekomen. Twee jaar na de oorspronkelijke premièredatum gaat het dan eindelijk gebeuren. In januari 2020 was de hele cast voor de musical al compleet, en die is nog steeds hetzelfde. We hebben dit jaar voor het eerst veel nieuwe gezichten”, vertelt Dennis enthousiast. “Een aantal daarvan heeft altijd al gedroomd van op het podium staan, maar er zijn er ook die nog nooit een noot hebben gezongen. Mijn moeder doet bijvoorbeeld ook mee, die moet ineens zingen. Tijdens de lock-downs hebben de repetities stilgelegen. Toen het weer mocht hebben we eerst in kleine groepjes gerepeteerd. Vanaf nu mogen we alles weer en zijn er extra repetities gepland om ervoor te zorgen dat we in april weer een mooie musical kunnen uitvoeren, op het hoge niveau dat men van Treatief gewend is.”

“In een musical zijn zang en dans zo aan het verhaal gekoppeld, dat het echt moet samenvallen”, zegt regisseur Dennis de Groot. “Er is bijvoorbeeld een liedje waarin Maria vanuit het klooster heel Oostenrijk doorreist naar de familie Von Trapp. Dat moet allemaal verteld worden in dat ene liedje.” Aan dansdocent Maxime Jongerius de taak om de choreografie te maken en vervolgens te leren aan de amateur-musicalsterren. “Dat is heel leuk, maar ook uitdagend. Soms heb ik iets verzonnen, maar merk ik dat het voor de groep te moeilijk is. Of ik merk juist dat ze meer hadden gekund. Geweldig!” Eenentwintig kinderen zijn onderdeel van de cast. Maxime vindt het bijzonder om die kinderen op het podium te zien. “Die kleintjes staan schaamteloos op het podium te zingen, ze doen alsof het normaal is. Dan denk ik: wat hebben we echt heel veel talent in Oudewater! Ik hoef de kinderen meestal maar één keer uit te leggen wat ze moeten doen. Ze weten praktisch alles na één repetitie, dat werkt lekker hoor!”

Er moet volgens Ton Mastwijk (voorzitter van Treatief) nog heel wat gebeuren voordat in april drie matinees en zes avondvoorstellingen verzorgd kunnen worden. “Maar we hebben er alle vertrouwen in dat we als vanouds weer een heel mooie musical neer kunnen zetten. Per voorstelling kunnen we ruim vierhonderd gasten ontvangen. Vanaf zaterdag 26 februari kunnen de kaarten online besteld worden via www.treatief.nl

Wij zullen met De Wulverhorst, het Futurahuis en de Zonnebloem contact opnemen voor de verkoop van kaarten voor met name de matinees. Ook zullen wij kaarten op een nog nader te bepalen dag bij de COOP verkopen. De prijs hebben wij vastgesteld op 23 euro. Daarmee hopen we de toegang laagdrempelig te houden. We zien ernaar uit om weer heel veel inwoners van Oudewater en omliggende dorpen en steden een geweldige middag of avond te bezorgen”.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Alsnog gefeliciteerd! 1 uur geleden
Afbeelding
Vertrouwen 3 uur geleden
Afbeelding
‘t Bakkershuis lanceert ‘Ontmoetingen Online’ en opent nieuwe bovenkamer 20 uur geleden
Afbeelding
Kinderboekenweekfeest in Oudewater 22 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Kring opent het nieuwe concertseizoen gisteren
Afbeelding
Wilfred Kemp vertelt over Rome 30 sep, 12:00
Afbeelding
Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw 30 sep, 10:00
Afbeelding
Seizoensuitslagen PV De Zwaluw 30 sep, 09:00