Afbeelding
Siem van der Burg

Grand Café & Hotel Broeck officieel geopend

Algemeen

De stemming in de Broeckerstraat was opperbest en uitgelaten. Op maandagmiddag 27 september 2021 kon eindelijk de officiële opening van Grand Café & Hotel Broeck plaatsvinden. Onder overweldigende belangstelling werd het feest gevierd. Broeck draait al sinds april 2021 met succes en op volle toeren.

Toen het bestuur van Abrona, in maart 2020, ‘de stekker uit Abrona Oudewater haalde’ kwamen burgers en belanghebbenden in het geweer. Raadslid Wim Knol en de familie Six richtten een actiegroep op tot behoud van Abrona Oudewater. De landelijke pers werd opgezocht, een petitie gestart die door ruim drieduizend Oudewatenaren werd ondertekend en men ging met steun van ondernemers en B&W van Oudewater de confrontatie met het bestuur van Abrona aan. Toen bleek dat men in Huis ter Heide niet te vermurwen was, werden de handen ineengeslagen. De jonge ondernemers Don Janmaat en Jamie de Jong sprongen in het diepe en maakten samen met investeerders en zorgorganisatie De Wulverhorst de plannen die resulteerden in wat ‘Grand Café & Restaurant Broeck’ nu is.

Voordat het lint kon worden doorgeknipt waren er speeches van eigenaren Don Janmaat en Jamie de Jong, Sjaak Six (namens de ondernemers die in Broeck hebben geïnvesteerd), Joyce Jacobs (namens de Stichting Zorg Oudewater) en wethouder Bob Duindam. Rode draad in de toespraken was dat er ‘door en voor’ Oudewaternaren veel tot stand is gebracht. Weer is gebleken dat Oudewaternaren in staat zijn om samen mooie dingen tot stand te brengen. ‘De Kracht van Oudewater’ is met het realiseren van Broeck weer aangetoond.

Er is een bijzonder hotel-restaurant neergezet door sociaal betrokken ondernemers. Broeck is een hotel-restaurant dat werk biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor mensen die een beschutte werkplek nodig hebben of zorg of begeleiding op het werk, zodat ze zo goed mogelijk kunnen meedoen. Allemaal zo gewoon mogelijk en zo dichtbij mogelijk. Dat dat goed gaat blijkt wel uit de reacties van gasten die vaak zeggen: “we hebben helemaal niet gemerkt dat er hier gewerkt wordt door mensen met een verstandelijke beperking”.

Het grote ceremoniële moment van de opening werd uitgevoerd door de eigenaren, de sprekers en een aantal personeelsleden van het eerste uur. Kor op de Dijk (al 19 jaar werkzaam in het hotel), Willem Brenkman (10 jaar actief in de spoelkeuken), Katinka Minnes (18 jaar werkzaam in het hotel), Judith de Ridder (housekeeping) Ilse Brouwer (keukenhulp en bakkerij) en hun begeleidster (Eva van de Wege) knipten met evenveel trots het lint door.

Na de opening werd er genoten van drankjes en overheerlijke hapjes in het café- restaurant en konden de genodigden het hotel verder ontdekken. Daar lieten de medewerkers trots zien wat Broeck allemaal te bieden heeft. Toeristen, zakenlui, feestvierders en inwoners uit de streek kunnen weer volop genieten van het hotel en het restaurant. Grand Café & Restaurant Broeck gaat zonder twijfel een zonnige toekomst tegemoet.

Siem van der Burg

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 53 minuten geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 2 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert 4 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 19 uur geleden
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 20 uur geleden
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 21 uur geleden
Afbeelding
Oranjevereniging Koningin Juliana Haastrecht pakt 'Groots' uit ter ere van 110-jarig bestaan gisteren
Koor aan de oranjebitter.
Koffieochtend in Dorpshuis De Vaart 25 apr, 12:00