Filmavond: Elvis
Filmavond: Elvis Foto: pr

Deze week in Concordia

Algemeen

Donderdag 23 februari om 20.00 uur

Filmavond: Elvis

Elvis Presley wordt niet alleen omringd door zijn fans maar ook door zijn eigen manager, de Nederlander Tom Parker. Een raadselachtige man die heel veel alledaagse zaken uit het leven van Elvis beheert. Deze film volgt hun gecompliceerde relatie over een periode van twintig jaar, vanaf de opkomst van Elvis’ sterrendom tot aan het verlies van de onschuld aan Amerika. De King of Rock and Roll, Elvis Presley, wie kent hem niet als de zanger die aan het begin van zijn carrière in de jaren 50 in de Verenigde Staten steevast zorgde voor ophef tijdens zijn optredens vanwege zijn lenige en wilde heupbewegingen en zo de Rock en Roll muziek onder jongeren razend populair maakte. Elvis (2022) is onmiskenbaar een film van blockbuster-regisseur Baz Luhrmann, een visueel feest, een wervelende ervaring. Deze film wordt kort ingeleid door Jielis van Baalen, journalist en filosoof.

Zaterdag 25 februari om 20.15 uur

The Eagles Legacy

The Eagles Legacy: dé Nederlandse tributeband die jou een avond lang laat genieten van de unieke Eagles-sound. Het authentieke geluid is populair bij drie generaties, over de hele wereld. Six men on a mission……. Dat is The Eagles Legacy! Ze schopten het onlangs maar liefst tot de finale van het SBS6-programma ‘The Tribute – Battle Of The bands’. Het begon allemaal in 2002 met zes muzikanten die hun passie deelden voor de muziek van deze tijdloze Amerikaanse superband The Eagles, De heren brengen je terug in de sfeer van de jaren 70 en 80, toen de Eagles hun grootse successen vierden. Wereldhits als Hotel California en New Kid In Town komen voorbij.

The Eagles Legacy streeft ernaar de muziek van de Eagles en de afzonderlijke leden zo respectvol en authentiek mogelijk te brengen. Zo creëren ze opnieuw de sfeer en de sound van de fameuze Westcoaststijl.

Kaarten zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl


Zondag 26 februari om 15.00 uur

Familievertelvoorstelling Jonathan de Zeemeeuw

In deze sprankelende vertelvoorstelling vol humor vertelt en verbeeldt Niels Brandaan Cotterink het verhaal van Jonathan de Zeemeeuw. Jonathan is een jonge zeemeeuw en wil de beste vlieger van de wereld worden. Hij oefent dag en nacht en ontdekt fabelachtige vliegtechnieken. Zijn vader stelt zijn vlieggedrag niet op prijs. Na een botsing van 560 km per uur wordt Jonathan door zijn vader uit de kolonie gezet. Dan begint voor Jonathan een lange, eenzame reis rond de wereld. Pas als Jonathan de blauwe maanvogel ontmoet, bedenkt hij zich en keert terug naar de groep.

Verhalenverteller Niels Brandaan Cotterink neemt je mee in het verhaal van Jonathan de Zeemeeuw. Een verhaal over jezelf zijn en het ontwikkelen en delen van je talenten, naar het boek van Richard Bach. Al ruim 25 jaar is Brandaan Cotterink een meester in de vertelkunst, met een tomeloze verbeeldingskracht en rijke fantasie. Keer op keer weet hij met zijn fijnzinnig vakmanschap zijn publiek te verwonderen. Treed binnen in de wereld van de verbeelding! Leeftijd 6+.

Kaarten verkrijgbaar via verhalencompagnie.nl

Zondag 26 februari vanaf 14.30 uur

Countrycafé ‘Call a Song’

Deze invulling is al vaker het thema geweest voor countrycafé en bleek goed in de smaak te vallen bij de bezoekers en daarom gaat het Goudse trio Change of Key dit thema herhalen. Hoe gaat het in z’n werk? Bij binnenkomst ligt er een lijst met zo’n 150 songs, covers en eigen werk, op tafel. Er liggen briefjes bij waarop ingevuld kan worden welke liedje de voorkeur heeft. Voordat de muziek begint worden de briefjes in een hoge hoed verzameld en trekt Daniëlle iedere keer een briefje en de genoemde song wordt direct door Change of Key gespeeld.

Unieke toevoeging voor deze editie van ‘Call a Song’ is welke song zou u wel eens willen horen die wellicht nog niet op het repertoire van Change of Key staat. Heeft u een idee? Stuur uw suggestie naar marijke@changeofkey.nl. Als het een nieuwe Country song betreft, dan zullen de leden van het trio hun uiterste best doen om deze paraat te hebben voor zondag 26 februari. Onder het motto: ‘Het publiek stelt het repertoire samen’, wordt de invulling van deze middag, ook voor Change of Key, een verrassing!

Afbeelding
Familievertelvoorstelling Jonathan de Zeemeeuw
The Eagles Legacy
Countrycafé ‘Call a Song’
Filmavond 'Triangle of Sadness'
Deze week in concordia 1 uur geleden
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 18 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 20 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 23 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00