Filmavond: Nomadland
Filmavond: Nomadland Foto: pr

Deze week in concordia

Algemeen

Donderdag 24 november om 20.00 uur

Filmavond: Nomadland

Fern is in de 60. Ze is alles kwijtgeraakt sinds de kredietcrisis. Als moderne nomade reist ze met haar busje door het sterk veranderende Amerikaanse westen. Bekroond met een Oscar voor beste film, beste regie en beste vrouwelijke hoofdrol. In deze film uit 2021 sluit Fern, Frances McDormand (‘Three Billboards’, ‘Fargo’ en ‘MacBeth’) zich aan bij een groep rondreizende zestigers en zeventigers die door de financiële crisis van 2008 huis en baan zijn verloren en verder moeten in het Amerika zonder sociaal vangnet. Het zijn de mensen die zijn uitgespuugd door het kapitalistische systeem en bestaan bij de gratie van seizoensarbeid: nu eens een paar weken pakketjes inpakken bij Amazon, dan weer schoonmaken op een camping.

Hoewel de film een romantisch beeld geeft van de mensen die vrij en onafhankelijk lijken, laat hij ook zien hoe kwetsbaar ze zijn zonder vast inkomen, arbeidscontract of zorgverzekering. Ze vormen een onzichtbare parallelle schaduwmaatschappij, die de ‘normale wereld’ faciliteert. Prachtig dicht op de huid gefilmd, met weinig woorden en in een groots natuurlandschap.

Deze film wordt kort ingeleid door Jielis van Baalen, journalist en filosoof.

Kaarten zijn te bestellen via www.theaterconcordia.nl


Vrijdag 25 november om 17.00 uur

WK 2022 Qatar Live Nederland - Ecuador

De wedstrijd van Oranje in Qatar zenden we live uit op het groot scherm. Laat de WK-koorts dus maar komen! Toegang is gratis.


Zaterdag 26 november om 20.15 uur

Een avond met H6

De ultieme André Hazes show met de grootste meezingers van Nederland! Jaren na zijn dood is André Hazes nog steeds immens populair. Een avond om samen te dansen, te zingen, te lachen, een traan te laten, en vooral om te genieten. Wie kent ze niet: ‘Een beetje verliefd’, ‘De vlieger’, ‘Zij gelooft in mij’, ‘Ik leef m’n leven’, ‘Bloed zweet en tranen’ en al die andere hits. Met tien nummers in de Top 2000 en meer dan 67 keer in de hitlijsten kunnen we nog steeds niet om de beste Nederlandse volkszanger aller tijden heen!

Een avond met H6 ‘Extra Small’, een klein orkest met een groots geluid, is de ultieme pianobar met de grootste hits van Hazes. Meezingen gegarandeerd! Het betreft een sta-concert.

Zondag 27 november om 14.00 uur

Country Café

Het belooft weer ‘oorstrelend’ luisterconcert te worden, want het Goudse trio Change of Key heeft niemand minder dan Harm van Sleen uitgenodigd om plaats te nemen op het knusse podium van Grand Café Concordia. Country Music met een vleugje Western Swing, een scheutje Blue Grass en een toefje Blues zijn de ingrediënten voor deze verrukkelijke muzikale middag! Alle instrumenten worden uit de kast getrokken, Harm bespeelt pedalsteel- en elektrisch gitaar en wie weet komt zijn mooie Upright Bass ook mee.

Kaarten zijn te bestellen via 06 54918147 of via info@marykee.com

Dinsdag 29 november om 16.00 uur

WK 2022 Qatar Live Nederland - Qatar

De wedstrijd van Oranje in Qatar zenden we live uit op het groot scherm. Laat de WK-koorts dus maar komen! Toegang is gratis.

Afbeelding
Country Café
Een avond met H6
Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 11 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 12 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 13 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 20 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00