Afbeelding
pr

Nationale Buitenlesdag St. Jozefschool

Algemeen

Op dinsdag 13 april deed basisschool St. Jozef mee met de Grote Natuurles tijdens de Nationale Buitenlesdag 2021. Nu worden er op de St. Jozefschool wel vaker buitenlessen gegeven, denk maar aan bewegend leren bij bijvoorbeeld spelling. Maar op deze dag stond de natuur in de belangstelling.

Iedere groep ging naar buiten met stoepkrijt op zoek naar stoepplantjes. Veel mensen kijken over stoepplantjes heen. Daarom zijn mensen begonnen met een randje eromheen te maken met stoepkrijt. Dit gingen de kinderen tijdens de buitenles ook doen. In de middenbouw moesten de namen erbij gezocht worden en in de bovenbouw gingen de kinderen aan de slag met een app op de telefoon om de naam van het plantje te achterhalen. Er werden die dag heel wat stoepplantjes gevonden. Op en om het schoolplein zijn hierdoor ware kunstwerken ontstaan.

Het opbrengen van N.S.B.-ers op 5 mei door twee priesterstudenten uit MegenFrans de Roode en Evert Hardesmeets, die ondergedoken zaten bijHein Blom in de Hekendorpse Buurt (nu kinderdagverblijf Veld-Zicht).Zij speelden een belangrijke rol in het verzet.Evert Hardesmeets (rechts) zou later op de dag zich verstoppenin het huis van Van Vliet op het IJsselvere en er de nacht doorbrengen.
Oorlogsdagboek mei 1945 2 uur geleden
 Ze hebben er weer een gezellig avond van gemaakt in het Cultuurhuis.
Taalcafé 9 uur geleden
Afbeelding
Ingezonden Van de Sande 11 uur geleden
Het echtpaar Kok met burgemeester Laurens de Graaf.
Koninklijke onderscheiding voor het echtpaar Kok-van Zuijlen in Polsbroek 3 mei, 17:00
Afbeelding
Bevrijdingsvuur naar Linschoten 3 mei, 14:00
Afbeelding
Open ochtend Hospice De Mantelmeeuw 3 mei, 12:00
Afbeelding
Voetbalprogramma 3 mei, 10:00
Afbeelding
Orgelbespeling in Oudewater 3 mei, 09:00