Afbeelding
Foto: pr

Bijzondere muziekvoorstelling in Linschoten

Algemeen

Linfano is gestart met een ‘schoolproject’. Vincent Verhage, muziekdocent bij Linfano, geeft een zestal weken les aan de leerlingen van groep 5 en 6 van de Timotheüsschool en OBS Prins Claus in Linschoten. Als afsluiting van dit project zullen de kinderen samen met het orkest van Linfano de kindervoorstelling ‘Wieger wordt wakker’ uitvoeren.

“Deze voorstelling heeft een educatief karakter”, legt Vincent Verhage uit. “Het verhaal gaat over het jongetje Wieger, hij ligt in bed en is aan het dromen over welk instrument hij bij de fanfare wil gaan bespelen. Het is lastig om te kiezen want alles lijkt even leuk! De onderdelen van het muziekstuk voeren muzikant en luisteraar langs de verschillende muziekstijlen. De kinderen zingen of spelen op verschillende instrumenten mee met de stukken en de fanfare begeleidt hen daarbij.”

Het verhaal van Wieger wordt verteld door Greetje de Jongh. Zij heeft jarenlang bij Linfano gespeeld en blijft graag op deze manier betrokken bij de vereniging. Doel van het project is de kinderen kennis te laten maken met de instrumenten van de fanfare en de veelzijdige muziek die daarbij hoort.

De uitvoeringen zijn op zaterdag 11 februari, aanvang 12.30 uur (leerlingen groep 5/6 van de Timotheüsschool) en 14.00 uur (leerlingen van groep 5/6 OBS Prins Claus), in de Brede Vaart. Alle ouders, familie en overige belangstellenden zijn van harte welkom om te komen kijken en luisteren.

Afbeelding
Paasconcert in Benschop 22 minuten geleden
Detail van de onderwijstentoonstelling in het Stadsmuseum.
Stadsmuseum opent nieuwe expositie 2 uur geleden
Een volle zaal met veel belangstellenden op de 'publieke tribune'.
Raadsinformatieavond over 't Bakkershuis trekt volle zaal 4 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Paaswake 5 uur geleden
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 18 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 19 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 20 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 20 uur geleden