Rachel Verkaik-Stalvord
Rachel Verkaik-Stalvord Foto: pr

Rachel Verkaik-Stalvord over haar deelname Stem van de Waard

Algemeen

Interview met kandidaten Stem van de Waard, woonachtig in Haastrecht

Rachel Verkaik-Stalvord, één van de drie in Haastrecht woonachtige deelnemers aan Stem van de Waard, treedt zaterdag 11 februari op in Cultuurhuis Krimpen aan de Lek. Via dit artikeltje leert u haar beter kennen en wellicht kan ze hiermee uw stem winnen.

Altijd al muzikaal geweest?

Ja, muziek en zingen, zijn de rode draad door mijn leven. Als ik wat meer doorzettingsvermogen had, kon ik nu ook gitaar & keyboard spelen, maar ik ben afgehaakt toen dat voor mij te veel tijd ging kosten.

Hoe ben je erachter gekomen dat je zangtalent hebt?

Vroeger zong ik letterlijk altijd. Je hoort dan vanzelf van de mensen om je heen dat het wel leuk klinkt. Naar mate je ouder wordt krijg je zelf ook dat inzicht en dan is het aan mij om er daadwerkelijk iets mee te doen.

Wat zijn je ambities voor het komende jaar op zanggebied?

Ambitie vind ik een groot woord, maar het lijkt me wel weer leuk om het op te pakken. Ik hoop eigenlijk dat ik iemand binnen de competitie tegen kom, die graag muziek wil maken met mij.

Hoe ben je tot een deelname aan de Stem van de Waard gekomen?

Ik werd door meerdere mensen gevraagd of ik mee ging doen. Dat heeft me doen twijfelen en uiteindelijk doen besluiten mezelf op te geven en auditie te gaan doen.

Hoe zijn de voorbereidingen gegaan?

Goed, we werken met een hele toffe groep mensen samen. De instrumentale begeleiding is fantastisch en Marlou is ook ontzettend kundig. We hebben allemaal voorafgaand aan de liveshow kunnen repeteren met elkaar, de band & met Marlou. Dat is superfijn, zo zwakken de zenuwen wel wat af.

Kun je al iets loslaten over het nummer dat je gaat zingen?

Ik weet niet of dat dat mag eigenlijk, maar we zingen allemaal twee nummers. één wat rustiger nummer en één up-tempo nummer. Ik zing LP- Lost on you, en ik zing een ballad; Crazy, en dan de versie van Daniela Andrades.

Welk genre beheers je goed?

Ik durf te zeggen dat ik bekend sta om mijn rockimago. Stoer, rauw & puur. Toch merk ik, hoe ouder ik word, hoe liever ik echt betekenisvolle muziek over wil brengen. Denk daarbij aan ‘Over de muur’ van Klein Orkest of Kronenburgpark van de Frank Boeijen Groep. Toch blijft rock wel het genre wat ik het beste kan.

Worden de deelnemers begeleid met een band of via een audiosysteem?

De live shows zijn in akoestische setting. Dat betekent een gitaar & piano in dit geval. Twee fantastische muzikanten overigens. Ik heb me laten vertellen dat de volgende ronden wél met een complete band zullen zijn.

Kun je in een paar woorden aangeven waarom het publiek zou moeten komen kijken?

Hoe tof is het, om bekend & onbekend zangtalent uit jouw regio aan te komen moedigen. Het publiek mag ook één stem uitbrengen voor wie doorgaat naar de volgende ronde, dus we hebben u hard nodig.

Kaarten voor de live-rondes zijn te bestellen via
www.theaterconcordia.nl
www.cultuurhuiskrimpenaandelek.nl

Hester van der Vlist

Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 8 uur geleden
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 9 uur geleden
Afbeelding
De Spel Verhuur Centrale stopt 10 uur geleden
Afbeelding
Koeiendans in Montfoort 13 uur geleden
Afbeelding
Fietsontdekdag in Montfoort 15 uur geleden
Connie Kolfschoten-Verhoef.
EHBO'ers geëerd voor inzet 17 uur geleden
Afbeelding
Evensong in Oudewater 18 uur geleden
Afbeelding
'De zorgzame buurt' start eerste pilot 17 apr, 19:00