Afbeelding
Foto: pr

Indische avond in Linschoten

Algemeen

‘Mijn oma was een Njai’

Op zaterdag 28 januari wordt in ‘t Kruispunt aan de Nieuwe Zandweg in Linschoten door Nico van Asdonck samen met ‘Vrienden van ’t Kruispunt’ een bijzondere avond met verhalen, muziek, foto’s en hapjes georganiseerd. De muzikale vertelling gaat over de geschiedenis van Nederlands-Indië (het huidige Indonesië). Aan de hand van verhalen/gebeurtenissen zal Nico het leven schetsen van zijn ouders.

Door gebruik te maken van foto’s, livemuziek van het combo Tjampoer (Dick van Vliet, Aad Schackmann, Ghislaine Messercola-Frans, Helga Huisjes, Ilse Knook-Serkei, Martijn Timmerman en Micky van Asdonck) en de overheerlijk Indisch/Molukse hapjes van Ghislaine belooft het een mooie avond te worden.

Een belangrijk onderdeel is de foto-expositie van Gijs Possel. Hij fotografeerde de afgelopen maand dorpsbewoners uit Linschoten en Montfoort, die een link hebben met Indië/Indonesië. Tijdens de pauze van de voorstellig is er een mogelijkheid om met de geportretteerden in gesprek te gaan met een kop koffie en spekkoek.

Bovendien is de stichting Pelita aanwezig met een informatiestand. Deze welzijnsstichting zet zich in voor personen met een Indië-verleden.

De toegang is gratis, er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Kaarten kunnen worden gereserveerd via vriendenvan@kruispuntlinschoten.nl.

Vanaf 18.30 uur zijn tegen betaling hapjes verkrijgbaar, van 19.00 tot 20.00 uur is de expositie en direct aansluitend begint de voorstelling: ‘Mijn oma was een Njai’.

Afbeelding
'Hartjes op de fiets' gestopt 3 uur geleden
Afbeelding
Dramatisch ongeval op Johan J. Vierbergenweg 5 uur geleden
Afbeelding
OZV Jeugd wint van koploper 6 uur geleden
Afbeelding
Winst voor FC Oudewater na tumultueus slot 7 uur geleden
Afbeelding
Gewéldige eerste editie schoolvolleybaltoernooi 8 uur geleden
Afbeelding
Lezing over Godfried Bomans 13 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere muziekvoorstelling in Linschoten 6 feb, 19:00
Afbeelding
Snertwandeling in Hekendorp 6 feb, 17:00