Comboleden Aad Schackmann (l) en Nico van Asdonckmet Boy Derksen (midden) van de organisatie van matinee Muziek Mozaïek.
Comboleden Aad Schackmann (l) en Nico van Asdonckmet Boy Derksen (midden) van de organisatie van matinee Muziek Mozaïek. Foto: pr

Matinee Muziek Mozaïek in Linschoten

Algemeen

Het voelde voor gitarist Aad Schackmann na zijn verhuizing naar Linschoten meteen als thuiskomen toen hij muziekliefhebber Nico van Asdonck tijdens een muziekworkshop tegen kwam. Beiden Linschoters maakten al jong kennis met een muziekinstrument. Aanstaande zondag maken zij deel uit van een muziekcombo tijdens matinee Muziek Mozaïek in dorpshuis De Vaart.

Aad Schackmann was 6 jaar oud toen hij in Rotterdam door zijn moeder op de tram werd gezet voor de eerste gitaarles. Bij Krochten op de Schiedamsedijk kreeg hij zijn eerste gitaarlessen. Na de verhuizing naar Amsterdam liep hij net als muziekvriend Jan Akkerman leraar Gerard Gest van het Amsterdams Sweelink conservatorium tegen het lijf van wie hij les kreeg. “Om mijn nieuwe woonplaats Linschoten wat beter te leren kennen liep ik overal binnen op zoek naar locaties in het dorp waar muziek werd gemaakt. En zo liep ik Nico van Asdonck tegen het lijf die een workshop djembé trommelen gaf.”

Nico van Asdonck leerde al jong ‘trommelen’ bij drumband Juliana en kreeg gitaarles van Richard Godyn in Oudewater. Djembé-lessen kreeg hij o.a. bij Pona O’Brian en ook in Gambia. Cajon leerde hij in Andalusië en Darbuka van Marokkaanse kennissen. Sinds jaren begeleidt hij incidenteel koren, geeft hij hobbymatig workshops percussie en speelt hij gitaar tijdens voorstellingen over Nederlands-Indië.

Muziek verbindt.

En zo werd met medewerking van de stichting LiBel het plan gesmeed voor matinee Muziek Mozaïek met medewerking van Mieke de Haan-zang, Jaap Naber-piano, Wim van Logchem-bas, Nico van Asdonck- percussie, Henk van Zwieten-drums en Aad Schackman-gitaar. Deze matinee wordt georganiseerd op zondag 27 november in theater/café De Vaart aan het Burgemeester De Geusplein. Van 14.00 tot 16.00 uur staan de deuren van het dorpshuis open voor een middag gevuld met afwisselende life easy listening en soft jazz achtergrondmuziek door het Linschoten Combo.

Het is de bedoeling dat mensen gewoon komen binnenlopen, ook jongeren om wat te praten en ondertussen naar muziek te luisteren. Wat zou het niet bijzonder zijn om in het Hollandse Linschoten een soort van Frans terras te creëren met prettige luistermuziek. En er kan als je dat wilt zelfs gedanst worden. De toegang is gratis.

Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 31 minuten geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 17 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten 22 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren gisteren
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00