‘Lid van Verdienste’: Wil van der Neut
‘Lid van Verdienste’: Wil van der Neut Foto: pr

Oudewater tegen Oudewater en een nieuw ‘Erelid’ en een nieuw ‘Lid van Verdienste’

Algemeen

Oud Oudewater - FC Oudewater 1 - 7

Deel 1

Twee keer 35 minuten was in vele gevallen voor een aantal iets oudere spelers toch nog te veel van het goede. De samenstelling van het wat oudere elftal liet een bonte schakering van spelers zien, waarbij een enkeling nog altijd over een behoorlijk sportlijf beschikte, echter het merendeel toch hoognodig eens ‘een pondje eraf’ bij de plaatselijke groenteboer mocht gaan aanschaffen. Ook wat meer trainen zou in die gevallen geen kwaad kunnen. Vroegtijdige wissels waren dan ook schering en inslag (Dave Janmaat en Mike Schoonderwoerd). Binnen nog geen vijf minuten lieten Menno Venhof en Bart Griffioen doelman Tim Achterberg, toch niet de minste, kansloos;0-2. Een uitgesproken mazzelkans was er weggelegd voor ‘oudje’ Gijs Kautz, maar dit kon doelman Kaj van den Heuvel niet over zijn kant laten gaan. Tot verrassing van de technische staf van de Oudewaterse selectie werd er vooralsnog bij de Oud-Oudewaternaren niet of nauwelijks gewisseld waardoor trainer Redel toch de tactische aanpak danig moest wijzigen om het potentiële gevaar in te dammen. Bij een 0-3 stand werden de kleedkamers opgezocht. De dienstdoende leidsman gaf hierbij de geroutineerde ploeg strijders wat meer tijd dan normaal om de nodige pleisters en zalfjes aan te brengen.

Deel 2

In de tweede helft zouden genoemde referee (Gerard Miltenburg) en ‘vlaggert’ Steven Tuinenburg van alles in het werk stellen om Kautz en Co. een doelpunt te gunnen, maar zelfs dit kostte de nodige moeite en zou pas in de laatste seconden van de wedstrijd slagen. Tussendoor scoorde ‘jonkie’ Tom Henkes de 0-4. De vraag of het niet scoren van een uitgelezen kans van Koen Jansen het gevolg was van falen van genoemde speler of het uitblinken van de koukleumende FC Oudewater-doelman Kaj van den Heuvel zal altijd een raadsel blijven. Achtereenvolgens tekenden Griffioen en Venhof voor de 0-5 en de 0-6. Een fraaie actie tussen Evers en Venhof leverde ook nog de 0-7 op. Hardwerkend probeerde Kautz alsnog te scoren, maar in dit geval voorkwam Mike Rijsbergen dat de gelouterde spits alsnog de armen ten hemel kon steken. In de allerlaatste seconden was het uiteindelijk zijn collega Jansen die de eer wist te redden;1-7.

Aanwezig namens Oud Oudewater: Tim Achterberg, Ruud Rietveld, Kasper Kraan, Benno Brouwer, Stefan Koster, Coen Jansen, Gijs Kautz, Dave Janmaat, Mike Schoonderwoerd, Ferry Vink, Lennart van Dam, Bas Vogel, Richard Ramaekers, George Suers, Maarten Vermeij, Huib Zuidam, Dennis Vianen.
Staf: Jeroen Boere en Sylvester Hoogeveen.
Oudewater 1: Kaj van den Heuvel, Walter van der Neut, Bram Noordman, Kick van Zuijlen, Mike Rijsbergen, Simon La Lau, Tim Goes, Lars Janmaat, Menno Venhof, Sebastiaan Evers, Bart Griffioen, Thijs Meuleman, Fons ter Burg, Tom Henkes, Jesper van der Zwart.
Staf: Alex Redel en Wim Hendrix

Met dank aan het arbitrale trio Gerard Miltenburg, Joop Nusse en Steven Tuinenburg.

Deel 3

De derde helft bestond dit keer niet alleen uit het relaxen na een potje voetbal, maar ook was de gebruikelijke nieuwjaarsreceptie gepland met daarin de onverwachte benoeming van Wil van der Neut tot ‘Lid van Verdienste’ van de vereniging. Een volkomen terechte toekenning aan een man die het in al zijn Oudewaterse voetbaljaren volkomen verdiend heeft om eens goed in het zonnetje gezet te worden. Als klap op de vuurpijl had het bestuur nog iets in petto of zoals voorzitter Harold van Aart het verwoordde “het heeft ons behaagd” ……… waarna bestuurslid Gijs Kautz vervolgens een leuke en terechte loftrompet stak over het nieuw te benoemen erelid.

Het met een zachte G gezegend bestuurslid John Ramaekers was in dit geval het lijdend voorwerp. Terecht werd de benaming ‘Mister Oudewater’ gebruikt en terecht werd er van de gewoonte afgeweken dat genoemde eretitel alleen wordt verleend wanneer iemand stopt met zijn bestuurswerkzaamheden voor de club. Als iemand dit nu al verdiend dan is dat John wel, een uitstekend bestuurslid en bovenal een fantastisch mens. En het werd nog heel laat op deze mooie 7e januari 2023.

Gerard van Hooff

Erelid John Ramaekers;van alle markten thuis (actiefoto).
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 8 uur geleden
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 10 uur geleden
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 13 uur geleden
Afbeelding
Geloofsontmoeting 15 uur geleden
Afbeelding
Magenta exposeert 17 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Klavertje 4 exposeren 25 apr, 19:00
Afbeelding
Mooie prestaties bij het steppen 25 apr, 18:00
Dirigente Marja Timmer dirigeert het koor.
Concert Vrouwenkoor Vita Nova in Lekkerkerk 25 apr, 17:00