De gemeente kan nu aan de slag om op de locatie De Kleine Betuweeen vitale woonwijk te bouwen.
De gemeente kan nu aan de slag om op de locatie De Kleine Betuweeen vitale woonwijk te bouwen. Cees Reichard

Komende vier jaar wordt de Krimpenerwaard vitaler

Algemeen

Inwoners staan centraal in het collegeprogramma

Het college van burgemeester en wethouders heeft het collegeprogramma 2022-2026 ‘Vitaal Vooruit!’ aan de gemeenteraad aangeboden. Enkele ambities uit dit programma zijn meer ruimte voor woningen en bedrijven, een veilige en bereikbare Krimpenerwaard en samen zoeken naar toekomstperspectief voor de boeren.

Via 37 ambities, doelen en inspanningen wil het college komende vier jaar de Krimpenerwaard vitaler maken. De ambities gaan over het optimaliseren van vitale kernen, vitale inwoners en krachtige gemeenschappen en een vitaal buitengebied.

Vitale kernen

Voor vitale kernen zal er meer ruimte komen voor de bouw van woningen voor een mix van generaties. Die mix is nodig om te zorgen dat inwoners ook in de toekomst steun hebben aan elkaar. Ook zal er meer ruimte worden geboden aan de ontwikkeling en vernieuwing van de bedrijven die hier hun wortels hebben. Ruimte voor de juiste balans en evenwicht.

De kracht van de gemeenschappen worden versterkt door nadrukkelijk in te zetten op het sterker maken van het informele netwerk van onder andere mantelzorgers, vrijwilligers en verenigingen. Het college wil dat de Krimpenerwaard een inclusieve samenleving is, waarin iedereen zich veilig voelt en zichzelf kan zijn.

Buitengebied

Voor een vitaal buitengebied zal men inzetten op het faciliteren van een goede samenleving tussen boeren, provincie, gemeente en waterschappen. Om zo samen te komen tot een haalbaar en gezond toekomstperspectief, waardoor jonge boeren weer met vertrouwen kunnen ondernemen.

Het college is van mening dat veel inwoners en ondernemers in de Krimpenerwaard bereid zijn om mee te denken en mee te doen. Zij vindt dit belangrijk. “Samen bereiken we meer en houden we de Krimpenerwaard veilig en gezond. We verbeteren onze digitale diensten zodat mensen zelf tijd en plaats kunnen kiezen. En we zoeken naar manieren voor dichtbij en menselijk contact met de gemeente.” Kortom de inwoners staan in dit collegeprogramma centraal.

Cees Reichard

Afbeelding
Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 2 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 3 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 4 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 9 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 11 uur geleden
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 12 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 18 apr, 19:00
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 18 apr, 18:00