123 ZING maakte het speciale lied Gi Ga Groen voor de kinderboekenweek.
123 ZING maakte het speciale lied Gi Ga Groen voor de kinderboekenweek. pr

Kinderboekenweekfeest in Oudewater

Algemeen

Nog even en dan is het weer tijd voor het Kinderboekenweekfeest. Dit jaar van 5 t/m 16 oktober. Het thema is Gi-Ga-Groen en staat geheel in het teken van de natuur. Er zijn in Oudewater heel veel leuke, groene, activiteiten bedacht. Er zijn leuke workshops op diverse plekken en verschillende momenten. Bibliotheek Het Groene Hart, de cultuurcoach, IVN natuureducatie, Chris Cuisine, Scouting Jorisgroep Oudewater en het Muziekhuis Oudewater hebben met elkaar een mooi programma samengesteld, waarbij er voor iedereen wat leuks te beleven valt.

Cultuurcoach Saskia Wulterkens is enthousiast over de leuke ideeën die ontstaan zijn om met het thema Gi-Ga-Groen aan de slag te gaan. Op woensdag 5 oktober is de start van de kinderboekenweek. Allereerst is er in de bibliotheek veel te doen rondom het thema. Want het gaat er natuurlijk om kinderen meer aan het lezen te krijgen. “Er is in de bibliotheek een Gi-Ga-Groen game die met een QR-code gespeeld kan worden. Allerlei feitjes over de natuur zitten in het spel en als je wint ontvang je een leestip.”

De kinderboekenweek probeert kinderen te enthousiasmeren voor het lezen en ze worden op allerlei manieren geprikkeld om ook op een andere manier met tekst om te gaan. Daarom staan er veel doe-activiteiten op het programma.

“Er zitten weer heel veel leuke workshops en ideeën bij.” Saskia vertelt dat de IVN een speciale natuurworkshop zal geven over de wereld van bomen. Ineke Bams verzorgt deze workshop en gaat ook met de kinderen naar buiten om beter naar bomen te kijken. “Bijvoorbeeld met een spiegel in de kroon van een boom kijken.” Met bomen kun je leuke spellen doen. Er bestaat zelfs een bomenhoroscoop die je iets leert over jezelf. Een verrassende en leerzame gratis workshop op 6 oktober. Kinderen van 6 t/m 8 jaar van 15.15 tot 16.15 uur. Kinderen 9+ van 16.30 tot 17.30.uur. Kijk voor de gegevens en opgave op de website van de bibliotheek of het cultuurhuis.

De scouting heeft op zaterdag 8 oktober speciaal ontwikkelde Gi-Ga-Groene spelactiviteiten op het programma staan bij de Bevers en Welpen. Kinderen mogen drie keer gratis komen kijken, dus schrijf je in en doe gezellig mee! Tijd: Bevers 10.30 tot 12.00 uur (jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar). Welpen- meisjes 10.00 tot 12.00 uur (meisjes van 7 t/m 11 jaar). Welpen-jongens 13.30 tot 15.30 uur (jongens van 7 t/m 11 jaar). Voor opgave ga naar de website van www.jorisgroepoudewater.nl.

Muziek maken op je zelfgemaakte muziekinstrument

Op dinsdag 11 oktober kun je in Het Muziekhuis Oudewater meedoen met het recycle-orkest. Tijdens deze workshop maak je je eigen instrumenten van allerlei recyclebare materialen. Dozen, flessen, van alles is daarvoor geschikt. We zingen en spelen als recycle orkest het 123ZING Kinderboekenweek lied Gi-Ga-Groen en maken hiervan een echte videoclip. Tijd: van 15.30 tot 16.30 uur

Leeftijd: 7 t/m 12 jaar. Docenten: Patrick Streng en Sebastian van Zuijlen. Ook hier is opgave van tevoren belangrijk: www.muziekhuisoudewater.nl.

And last but not least, een kookworkshop met Gi-Ga Groene hapjes en gerechten. Op woensdag 12 oktober van 14.30 tot 17.00 uur worden tijdens een workshop in het Cultuurhuis groene hapjes gemaakt.

“Smoothies, groene taartjes, drankjes en ander lekkers.” Saskia zegt: “Geef je snel op want koken is altijd erg gewild.” Onder begeleiding van Chris Cuisine leren de kinderen verschillende gerechtjes te maken. “Na afloop proeven we natuurlijk ook met elkaar wat er allemaal is gemaakt.”

Opgave en meer info: www.cultuurhuisoudewater.nl.

Ongetwijfeld zullen er ook veel boeken te vinden zijn over natuur, groen en alles wat daarbij hoort.
Een echt kinderboekenweekfeestje dus.

Margreet Nagtegaal

Afbeelding
Afbeelding
Kent u een sterke powervrouw 1 uur geleden
Afbeelding
Bij WDS moet je wel op tijd komen 2 uur geleden
Een oorkonde voor Huib Dolleman en Ties Bode uitgereiktdoor de wethouder van Sneek.Beide mannen gewoon in 'werkkleding'.
Wat je biedt moet je betalen (2) 20 uur geleden
Afbeelding
Aan gene zijde 4 mrt, 12:00
Afbeelding
Orde op zaken! 3 mrt, 17:00
Afbeelding
Nieuwe openingstijden Bibliotheek Linschoten 3 mrt, 12:00
Afbeelding
Renovatie bedieningsgebouwtje Cosijnbrug in Oudewater 2 mrt, 17:00
Afbeelding
Collectanten gezocht voor Amnesty 2 mrt, 12:00