Danisha de Bruijn (7) in de bibliotheek van Oudewater weet al wat ze wil worden. Juf!
Danisha de Bruijn (7) in de bibliotheek van Oudewater weet al wat ze wil worden. Juf! Margreet Nagtegaal

Kinderboekenweek ‘Worden wat je wil!’

Algemeen

Van 6 t/m 17 oktober is het Kinderboekenweek met als thema: Worden wat je wil. Kinderen, opgroeiende jeugd en zelfs volwassenen weten niet zomaar wat ze willen worden. Soms is daar echt wel wat hulp of inspiratie bij nodig. Het Groene Hart Bibliotheek helpt kinderen graag op weg met dit thema en organiseert een aantal activiteiten om kinderen te helpen ontdekken wat ze willen worden. Wellicht pik je er als volwassene ook nog wat van op.

Op zaterdag 16 oktober is er in de Bibliotheek Woerden van 14.00 tot 16.00 uur een Minimensenbieb.

Tijdens deze MiniMensenbieb leert een kind verschillende beroepen kennen aan de hand van een expert en leuke opdrachten. Er komen verschillende experts langs; een kinderboekenschrijfster, een jongerenwerker, een bibliothecaris, een journalist, een kinderarts, een museumdirecteur en een winkeleigenaar. Van alles wat dus. Je kunt je daarvoor inschrijven.

LEGO workshop in Montfoort

In Montfoort is er een bijzondere LEGO workshop. Het Huis van Ervaring heeft samen met de stichting De Steenfabriek Montfoort een speciale workshop ontwikkeld waarbij je met LEGO een beroep gaat uitbeelden.

Voor de workshops wordt gebruik gemaakt van een bepaalde methodiek en hiervoor speciaal ontworpen LEGO sets. De workshops worden begeleid door Pedro Jooren die gecertificeerd LEGO facilitator is. Een unieke workshop die speciaal voor deze gelegenheid op maat is gemaakt. Helaas zitten deze workshops al vol.

Daarnaast is er in de bibliotheek natuurlijk een speciale tafel gemaakt met allerlei inspirerende boeken en de speciale kinderboekenweekkrant die je gratis mee kunt nemen.

Juf in Oudewater

In de bibliotheek in Oudewater loopt Danisha de Bruijn (7) met haar moeder. Ze heeft direct een antwoord op de vraag wat wil je worden? “Ik wil juf worden. Het liefste voor groep 3 want dan kan je nog op het schoolbord schrijven.”

Ze pakt daarom het boek van Mees Kees van de speciale kinderboekenweektafel. De bibliotheek is bij uitstek een plek waar je je kunt laten inspireren door de mooie verhalen en boeken over beroepen die je niet zo goed kent of beter wilt leren kennen. Ga samen met je kind lekker dromen over hun toekomstige beroep. Wellicht is de vraag ‘Worden wat je wil’ voor ouders van tijd tot tijd ook een goede vraag. Kijk voor actuele informatie en tips op www.bibliotheekhetgroenehart.nl en breng de bibliotheek een extra bezoekje.

Margreet Nagtegaal

Afbeelding
Stapje voor stapje breidt het damesvoetbal bij FC Oudewater uit 11 uur geleden
Afbeelding
'Montfoort Wandelt' door... 12 uur geleden
Afbeelding
Opbrengst collecte KWF 13 uur geleden
Afbeelding
Sluitende begroting voor de gemeente Krimpenerwaard 20 uur geleden
Afbeelding
VLAS, nieuw ouderinitiatief voor kinderen met zorg 30 sep., 19:00
Afbeelding
Week tegen eenzaamheid in de Krimpenerwaard 30 sep., 14:00
Afbeelding
Woonwagen- en standplaatsenbeleid 30 sep., 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 30 sep., 10:00