Blije klanten.
Blije klanten. Hester van der Vlist

De keuze was reuze

Algemeen

Zaterdag 17 september was er een rommelmarkt op het plein bij het Amaliahof in Haastrecht. Twee keer zoveel spullen waren er ingezameld als andere jaren. De keuze was reuze!

Het was een wisselvallige dag te noemen, waarin de stortbuien en de zon zich met elkaar afwisselden. De bezoekers wisten het plein te vinden en waar nodig te schuilen onder één van de vele kramen.

Het rad draaide zijn rondjes en vele, door lokale ondernemers gesponsorde prijzen, werden overhandigd aan de winnaars. Boeken werden doorgebladerd en de jeugd werd aangespoord om te gaan lezen. De koffiehoek was goed bezet en menig bezoeker deed zich tegoed aan een oliebol. Kersverse ouders of opa’s en oma’s wisten de speelgoed- en knuffelhoek te vinden. Voor diegene die een kleine toevoeging wilde geven aan zijn/haar huis, waren de kramen met: droogbloemen, bloemenvazen, fotolijstjes en schilderijen een uitkomst. Voor de verzamelaars waren er cd’s, lp’s en antiek curiosa.

Het harde werken van de vrijwilligers werd beloond met een opbrengst van 7.500 euro.

De opbrengst is voor de Gereformeerde Kerk Haastrecht en voor het Boere Erf en de Kloostertuin, een zinvolle dagbesteding in de buitenlucht voor ouderen.

Hester van der Vlist

Struinen bij de boekenkramen.
Amaliahof omgetoverd tot Rommelmarkt