Afbeelding
Elvin Boer

Montfoortse Lotte op tv

Algemeen

Van beauty vrouw naar bodyguard

Montfoorters kennen haar vooral als beauty vrouw, maar Lotte Veenbrink heeft een stoere kant, waar ze weinig mee doet. In tv-programma De Bodyguard, dat elke woensdag op tv is, komt die stoere kant naar boven. Het doel van het programma is om aandacht te vragen voor de trend dat steeds meer mensen beveiliging nodig hebben. “Een schrijnende ontwikkeling”, vindt Lotte, die  overigens toegeeft zelf die carrièreswitch niet snel te zullen maken. “Ik deed mee om iets te doen met dat stoere stukje in mij. Het is ook erg interessant om te kijken hoever een lichaam en geest kunnen gaan. Ik weet dat ik geen opgever ben, maar in heftige situaties hoe reageer je dan? Dat vond ik de moeite van het ontdekken waard.”

Vroeger voetbalde ze wel, ook op hoog niveau. Dat kwam in de buurt van haar stoere kant. Verder had ze - voor ze haar eigen bedrijf in de beautybranche runde - ook interesse in werken bij politie of defensie. Verder dan interesse kwam het niet. Dat dan nu dit programma op haar pad kwam, waarmee ze even helemaal uit haar comfortzone ging, kwam volgens haar ook op het juiste moment. “Je moet er vanuit gaan, dat je alles wat op je pad komt ook aankunt. Het komt met een reden.” Ze heeft er dan ook veel van geleerd. Over de aflevering van vorige week vertelt ze dat ze haar angst voor honden heeft overwonnen. Ze laat een litteken op haar arm zien dat ze overhield aan de confrontatie met een hond. “Ondanks het hondenpak was m’n arm helemaal blauw”, zegt ze. “Dat was heel heftig, maar ik heb wel echt geleerd dat ik verder kan gaan, dan ik normaal zou kunnen. Het schijnt dat als je denkt dat je niet verder kunt, dat je dan nog dertig procent te geven hebt.”

Trots

Uitdagingen voor Lotte waren fysiek en mentaal dealen met hoge stress, terwijl ze minder at en sliep dan normaal. De opnames waren gedurende acht dagen. In die tijd moest ze ook haar zoon Vigo missen. Op haar arm heeft ze een door hem getatoeëerd hartje laten zetten, voordat ze ging. “‘Als je het moeilijk hebt, kun je aan me denken’, had hij gezegd.” Ook hij is natuurlijk super trots op zijn moeder. Net als haar familie en vrienden. “In de klas van Vigo hebben ze nog een stukje gekeken”, vertelt Lotte. Van mensen om haar heen krijgt ze positieve reacties, maar ook de kijkers reageren goed op haar. Ze vond het wel even wennen om zichzelf terug te zien. “Je komt toch op televisie op je niet meest mooie momenten”, zegt ze. “Toch zien bekenden dat anders. Die zien gewoon mij, zoals ik ben.”

Teamgevoel

Een van de beste dingen die ze eraan over heeft gehouden, vindt ze zelf, is dat ze nu in heftige situaties haar mannetje kan staan. Ze is zelfverzekerder geworden. “Ik heb allerlei trainingen gehad en super veel over het vak geleerd.” Het teamgevoel is ook iets, wat ze heel waardevol vindt. “We zijn nog steeds bevriend. Het zijn de enigen met wie je echt kunt delen hoe het daar gevoeld heeft. Na twee uur vormden we al een team. Die band is ook heel bijzonder. Voelt bijna als familie.” Een andere belangrijke les die ze leerde, was dat als het nodig is, ze emoties kan uitschakelen. “Wat in het normale leven niet per se altijd gezond is, maar ik weet dat ik het kan en dat geeft een sterk gevoel.”

Over het verloop van het programma, mag ze uiteraard niks zeggen. Maar voor iedereen die nieuwsgierig is over het verloop van het programma en het avontuur van Lotte. Je kunt haar volgen via haar persoonlijke Instagram @lotteveenbrink.

Info: De Bodyguard wordt uitgezonden op woensdagavond, NPO3, om 20.25 uur. Volg De Bodyguard op Instagram via @debodyguard.

Sjoukje Dijkstra

Afbeelding
Afbeelding
Collectanten de straat op voor kinderen in armoede 2 uur geleden
Afbeelding
Enkeltje Holandija nu ook in Oudewater 19 uur geleden
Afbeelding
Taizé viering in Linschoten gisteren
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 13 apr, 12:00
Afbeelding
Plusdienst 'Geloof, Hoop & Liefde' 13 apr, 09:00
Afbeelding
In Memoriam: Piet Rutges (1949 - 2024) 12 apr, 19:00
Afbeelding
O.P.A. vijftig jaar! 12 apr, 18:00
De eerste bezoeker van het seizoen ontving enkele publicaties over het Gemaal en heerlijke koeken.
Amersfoort aan zee in Haastrecht 12 apr, 17:00