Afbeelding

Woningbouw Hofdijk-Lindeboomseweg

Algemeen

Als oud raads- en commissielid weet ik nog dat we enthousiast waren over de voorgenomen plannen van ‘Made in Montfoort’. Betaalbare huizen voor o.a. starters en een zorgvoorziening. Een project met een dergelijke grootte zou, zoals destijds door de Raad vastgesteld, in aanmerking komen voor 30% sociale woningbouw. Dat zou toch geweldig zijn?! Zeker met medewerking van de provincie; immers het perceel ligt buiten de rode contour.

Vorig jaar werden we bijgepraat over het project. Er werd aangegeven dat de initiatiefnemer GEEN sociale woningbouw op het perceel wil hebben en dat hij zelf de toewijzing van de woningen wil doen. Ongekend natuurlijk! Er was immers een woningbouwopgave vastgesteld met daarin opgenomen de 30% regel. Waarbij toewijzing van Sociale Woningen altijd door Groen West wordt gedaan.

Wat schetst mijn verbazing bij het lezen van De IJsselbode van 19 juli jl.

De sociale woningbouw komt er niet! Weliswaar is er in de raadsvergadering nog gesproken over de 30%, maar de raad gaf zich gewonnen en ging akkoord met een schamele compensatievergoeding. Onbegrijpelijk! Wie heeft hier de macht? De raad had juist nu moeten laten zien dat 30% echt geldt voor alle projecten en hierover niet valt te onderhandelen. Ook als dan dit project niet zou doorgaan.

Want waar en wanneer worden de zestien missende sociale woningen nu gerealiseerd? Niet van de schamele 420.000 euro (26.250 per woning) De lachende derde is de initiatiefnemer. Immers hij hoeft geen sociale woningbouw toe te laten op zijn grond! Dat er mensen zijn die al jaren wachten op een sociale huurwoning, daar praten we gemakshalve maar niet over.

Ik ga er maar van uit dat in het project De Bleek waar zo’n 400 woningen moeten worden gerealiseerd, waarvan 133 sociale woningen (30%) ook de zestien missende worden opgenomen. Maar of dat echt gaat gebeuren? Ik durf het te betwijfelen.

Henk Bezuijen,
voormalig raads- en commissielid

In augustus werd begonnen met de mozaïekbank voor Waarder.
Onthulling mozaïekbank Waarder 46 minuten geleden
Afbeelding
Paasconcert in Benschop 2 uur geleden
Detail van de onderwijstentoonstelling in het Stadsmuseum.
Stadsmuseum opent nieuwe expositie 4 uur geleden
Een volle zaal met veel belangstellenden op de 'publieke tribune'.
Raadsinformatieavond over 't Bakkershuis trekt volle zaal 6 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Paaswake 7 uur geleden
Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 20 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 21 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 22 uur geleden