pr

Trekkertrek is terug in Haastrecht

Na vier jaar is het weer tijd voor een trekkertrekevenement aan de Steinsedijk in Haastrecht. Meer dan honderd deelnemers komen zaterdag 25 juni met hun trekker naar Haastrecht. Voor de sleepwagen kan de chauffeur laten zien of hij de beste afstelling heeft gevonden om de eindstreep te halen.

In verschillende klassen strijden de deelnemers om het kampioenschap van de Krimpenerwaard. Daarbij gaat het niet alleen om de kracht van de motor, maar ook om wedstrijdinzicht. Wie kiest de juiste versnelling, heeft de banden op de goede spanning en weet de beste plekken van de baan te vinden. Want de sleepwagen blijft gelijk, al het andere is aan de chauffeur. Hij moet proberen de sleepwagen die steeds meer weerstand biedt, over een afstand van 100 meter naar de finish te trekken. Voor deze wedstijd komen deelnemers uit heel Zuid-Holland en Utrecht naar de Steinsedijk 3, van Zwijndrecht tot Alpen aan de Rijn, allemaal willen ze hier presteren.

De wedstrijd wordt georganiseerd door de stichting Agrarisch Vermaak, een vriendengroep die al meer dan 20 jaar regelmatig een zomeractiviteit organiseert. Dit jaar is weer gekozen voor de trekkertrek waarvoor op het melkveebedrijf H.T. van der Stok een speciale baan is aangelegd. Hier worden reputaties van trekkermerken gemaakt en gebroken. Want voor de deelnemers is het ook een constructeurscompetitie, waarbij iedereen graag zijn eigen merk ziet winnen. Om duidelijk te maken dat hij of zij echt het beste merk trekker heeft.

Tijdens het evenement geeft een deskundige speaker commentaar en legt uit waar het goed of juist fout gaat. Het is dus niet alleen kijken naar ronkende motoren, je kunt ook wat leren. Iedereen is van harte welkom op dit gratis evenement. Voor de kinderen is er een luchtkussen en een mega zandhoop om in te spelen. Maar ze kunnen ook pony rijden of lekker poffertjes eten. De eerste tractoren starten zaterdag om 13.00 uur, om 22.00 uur moet de laatste finishen. Je vindt het bedrijf aan de Steinsedijk tussen Haastrecht en Gouda.

Meer berichten