Voetbalclinic gegeven doorMax Tjaden, Jamal El Ghannouti en Michel Breuer
Voetbalclinic gegeven doorMax Tjaden, Jamal El Ghannouti en Michel Breuer

EEUWfeest Voetbal Vereniging Haastrecht (VVH)

Een week met festiviteiten

Met zijn allen, heel trots!

Zaterdag 11 juni: Speelactiviteiten jeugd

Deze stralende zaterdagochtend verzamelden de pupillen zich op Sportpark Wilgenoord. Het voetbalveld was ingericht met diverse luchtkussens en andere spelactiviteiten. Een vrijwilliger legt met zijn boormachine de laatste hand aan een speeltoestel, zodat de kinderen veilig kunnen spelen. De stormbaan is uitnodigend voor de jonge kinderen: de schoenen vliegen uit en met blije gezichten wordt de baan getrotseerd.

Zo’n tachtig kinderen onder de 12 speelden de spelletjes met de stormbanen. De oudere jeugd, zo’n zestig leden, kregen een voetbalclinic van Peter van Dort (medewerker KNVB en jeugdtrainer VVH), Jamal El Ghannouti (recordinternationaal zaalvoetbal), Max Tjaden (bondscoach nationaal zaalvoetbal) en Michel Breuer (ooit gestart als pupil bij VVH en gevoetbald bij onder meer Excelsior, FC Heereveen, NEC en Sparta).

De dag werd afgesloten met een BBQ voor de oudere jeugd.

Woensdag 15 juni: Ruilmiddag voetbalplaatjes

In de IJsselbode van dinsdag 26 april werd verslag gedaan van de uitreiking van het eerste voetbalplaatjesboek, dat leeg werd uitgereikt aan de voorzitter van VVH, Bert van Slooten. 384 voetbalplaatjes sparen voor het voetbal verzamelalbum ‘100 jaar V.V.H.’ is een hele uitdaging. Er zitten vier plaatjes in een zakje, die u ontving bij besteding van 10 euro aan boodschappen bij COOP Haastrecht. De inflatie is hier goed voor, de kaartjes en boeken gingen als zoete broodjes over de toonbank.

“In totaal zijn er zo’n tweehonderd voetbalboeken in omloop”, aldus de medewerker van de COOP. Er zijn nog enkele verzamelalbums verkrijgbaar bij de supermarkt. De plaatjes zijn nagenoeg op.

De medewerker van de COOP geeft aan dat het een leuke actie was voor de medewerkers van de supermarkt. Vooral de eerste week na de start van de actie waren er opvallend veel kinderen die boodschappen gingen doen. Haastrecht was in de ban van de voetbalplaatjes! Het is de tweede keer dat het georganiseerd werd en gezien de positieve reacties van klanten, mag het wederom een succesvolle en geslaagde actie heten!

Via de klassenapps werden de lijstjes met de ontbrekende nummers afgelopen week met elkaar gedeeld. Gelukkig was er een ruilmiddag georganiseerd op Sportpark Wilgenoord, zodat de laatste lege plekken gevuld kunnen worden. De COOP heeft hiervoor versnaperingen gesponsord.

Donderdag 16 juni: Receptie oud-leden en ere leden

Op deze zomerse avond staat alles in het teken van het 100-jarig bestaan. Petitfour, bloemstuk, clubgebouw, T-shirts bediening, statafels en de hapjes met vlag. De vereniging heeft het thema tot in de perfectie doorgevoerd. Het bestuur, oud-leden, vrijwilligers en afgevaardigden van verenigingen uit Haastrecht zijn vertegenwoordigd, om VVH te feliciteren!

De voorzitter staat stil bij de mijlpaal die op 21 april 2021 werd bereikt: VVH 100 jaar. Begonnen op het knollenveld in het huidige wijk Stein, via een veldje in de buurt van De Kleine Betuwe naar een grasmat voor Concordia. Opgericht onder de naam SPARTA, maar die naam moest van de Bond in 1933 gewijzigd worden, want er speelde al een club met die naam.

Verhalen uit het verleden worden met elkaar gedeeld. De vereniging is uitgegroeid van één 1F en 1D elftal elk naar meerdere jeugdelftallen, de nieuwe wijk in Goverwelle had hier indertijd invloed op. In de jaren ‘90 was er zelfs een ledenstop, de kleedkamers en velden waren niet meer toereikend voor het aantal spelers/speelsters. Nu staat er een clubgebouw en velden die klaar zijn voor de toekomst!

Wat indruk maakt is de harde kern aan vrijwilligers en bestuursleden die aanwezig zijn. De scheidsrechter die vroeger zorgde voor een eerlijke strijd, de lijnrechter die deze scheidsrechter ondersteunde, de ticketverkoper om bij Haastrecht 1 te mogen kijken, de bestuurder van de grasmaaier, de lijntrekkers, bardienst medewerkers, en ieder ander die trouw zijn steentje bijdraagt in het belang van deze club. Een club als VVH is, zonder deze mensen niet in te denken, dat werd deze avond duidelijk.

Zaterdag 18 juni: Jubileumfeest in de tent

In de grote tent op het parkeerterrein was het feest. Er werd een veiling gehouden, waar men op diverse activiteiten/ objecten kon bieden. Ondermeer een geheel verzorgde BBQ voor tien personen, een verblijf in Maison de la Couronne en een race over CM.com Circuit Zandvoort.

De Band Slingshot en Roy Otters zorgden voor de sfeer tijdens de nacht van 100 jaar bestaan VV Haastrecht. De bandleden waren geheel in stijl en zongen het VVH clublied in het VVH T-shirt.

  1. Clublied VVH
  2. Haastrechtenaren, dat zijn wij allen
  3. En daarop zijn wij heel trots!
  4. Voor onze club het beste geven
  5. En daarvoor pal staan als een rots.
  6. Wij zijn de werkers van onze kleuren
  7. En blijven trouw met heel ons hart
  8. Dan zal onze club in glorie leven
  9. (wat kan ons cluppie nog gebeuren)
  10. Met de kleuren “GEEL-ZWART’’!

De drie speerpunten waren duidelijk zichtbaar deze week: sportiviteit, gezondheid, vriendschap.

Enthousiast geworden na deze feestweek?
De verduurzaming van de accommodatie staat in de planning, om de vereniging nog vele jaren te laten meedraaien in de samenleving.
Het bestuur en de commissies kunnen versterking gebruiken, om de vereniging ook in de praktijk te kunnen laten voortbestaan!

Hester van der Vlist

Meer berichten