Afbeelding
Hester van der Vlist

(Online) pubquiz in Haastrecht is een groot succes

Algemeen

‘Van deelnemers uit het dorp nu naar deelnemende teams uit het hele land’

Sinds maart 2018 vindt er, periode september t/m mei, maandelijks een pubquiz in Grand Café Concordia plaats. Twintig teams van maximaal vijf personen nemen deel. Iedere quiz is uitverkocht en velen gegadigden vissen dan achter het net. Grand Café Concordia is in verband met de geldende maatregelen gesloten. Er is besloten om de pubquiz online aan te bieden om binding te houden met het mooie theater in Haastrecht. De opbrengst van de teamgelden komt geheel ten goede aan de stichting Concordia.

Quizteam

Het quizteam bestaat uit vrijwilligers en bestaat uit vijf personen. Astrid de Visser (jurylid), Ed van den Eng (techniek), Iris Versteeg (presentatrice), Mieke de Ruiter (jurylid) en Ron de Ruiter (presentator). De vragen voor de quiz worden bedacht door dit team, inspiratie wordt gehaald uit diverse tv - en online quizzen. Bij de vragen worden geschikte plaatjes, video’s of geluidsfragmenten gezocht.

Veelzijdige vragenrondes

Er worden zeven themarondes gespeeld, iedere ronde heeft tien vragen met iedere ronde een eigen thema (geschiedenis, aardrijkskunde, algemeen, muziek, sport, en nog veel meer). En er is ook altijd een zogenaamde bonusronde. Eén of twee keer per jaar is de hele pubquiz alleen op muziek gebaseerd. De zogenaamde POPquiz. Deze vragen worden geheel door de muziekkenners Astrid en Ed gemaakt.

Online pubquiz

De online pubquiz is vanaf het moment van aanbieden een groot succes, vijftig tot tachtig deelnemende teams. Voornamelijk uit Haastrecht en omgeving, maar ook teams uit de rest van Nederland doen mee. (Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Terneuzen, etc.) De winnaar ontvangt binnen een half uur na het einde van de quiz, uit handen van Rob van Zuijlen als uitbater van Grand Café Concordia, persoonlijk een heerlijke borrelplank aan huis bezorgd (mits in omgeving van Haastrecht).

Voor het quizteam is het leuk om de quiz nu online uit te zenden. Echter de live quizzen in Concordia zijn vele malen leuker. De interactie met de deelnemers is onvergelijkbaar. Voor vele deelnemers en voor onszelf een heerlijk avondje uit!

Het Quizteam kan niet wachten om weer de zaal in te gaan. Indien de horeca weer open is, en we weer met volledige capaciteit kunnen werken, staat de volgende quiz gepland op vrijdag 11 februari in Grand Café Concordia.

Hester van der Vlist

Zomaar een vraag uit de quiz van 14 januari, thema Ierland: denkt u mee?
Afbeelding
Anders kijken naar je gezin? 11 uur geleden
Afbeelding
Wandelchallenge van start 13 uur geleden
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 18 uur geleden
Afbeelding
Nog meer kampioenen bij volleybalvereniging Jupiter 27 apr, 17:00
Afbeelding
Fantastische opbrengst collecte Hospice 27 apr, 12:00
Afbeelding
Vind je draai in het Gemaal 26 apr, 19:00
Afbeelding
Koeien de wei in bij boer Koos 26 apr, 17:00
Afbeelding
Montfoort S.V.'19 en Gert Kruys beëindigen per direct samenwerking 26 apr, 14:00