Afbeelding

Blik op ... Noodweer

Algemeen

In Limburg en Gelderland hebben ze het net voor het weekend weer voor de kiezen gehad met stortbuien, onweer en hagel en veel schade. Maar ik blijf even dichter bij huis. U herinnert zich wellicht mijn klaagzang over verzekeringen van een paar weken geleden. De eerste aannemer waaraan de verzekering mijn schuurtje had uitbesteed liet het, net voor dat ze een afspraak hadden voor het opnemen van de schade, 7 weken na die storm afweten. Er werd een nieuw bedrijf gevonden, die al na anderhalve week op de stoep stonden en besloten tot het totaal vervangen van mijn schuurtje. Er werd er één besteld en dat werd woensdag op mijn terras afgeleverd. Donderdag zou het nieuwe schuurtje worden gebouwd.

Woensdag de diepvries buiten gezet aan een heavy duty snoer en onder een zeil. De stellingen uit de schuur gehaald, alle spullen die daarop stonden weer op de stellingen gezet en die stellingen vastgebonden aan de schutting zodat ze niet zouden omvallen. Zeil ervoor om te voorkomen dat de spullen zouden wegwaaien als het onverhoopt tot buien zou komen. En ja hoor, de volgende morgen om acht uur waren er twee mannen die snel het oude schuurtje verder sloopten en rond het middaguur al tot dakhoogte waren gevorderd van het nieuwe schuurtje. En toen ging het druppelen. Het druppelde ongeveer 10 minuten voor het echt begon te storten. Ze kregen er nog net een zeil overheen, de spaanplaten dakplaten droog en mijn diepvries weer naar binnen. De oude deur werd er weer voor gezet en het zeil werd met touw vastgesnoerd om het schuurtje. Morgen zijn we vrij mevrouw, we nemen wel weer contact op.

Zal je net zien. In een van de droogste voorjaren van deze eeuw gaat het net op die ene dag stortregenen. We wachten het maar weer af.

‘s Avonds werd het nieuwe college geïnstalleerd in Oudewater en het coalitieakkoord op hoofdlijnen besproken. Van een nieuwe bestuurscultuur is in Oudewater voorlopig nog geen sprake, zo lijkt het. De zittende coalitie haalde dezelfde truc uit als de vorige keer, vroeg wel om inbreng van de twee overige partijen, maar van een breed gedragen raadsprogramma (toch voor de verkiezingen ieders doel) komt het niet.

Ik ben bang dat ik de komende jaren weer vaak moet schrijven: het voorstel werd met de stemmen van de coalitie voor en die van de oppositie tegen aangenomen. Zoals zo vaak in de afgelopen vier jaar. Die oppositie kondigde wel een samenwerkingsprogramma aan dat in de komende weken wordt gepresenteerd. Wellicht kan in eendracht meer geargumenteerd worden en is de ruimte groter.

Ik hoop het maar

Trudie Scherpenzeel

Trudie Scherpenzeel

Afbeelding
Een Luisterend Oor 1 uur geleden
Afbeelding
Kerst met de kerstman en -mutsen 3 uur geleden
Afbeelding
Alzheimer Café regio Woerden 8 uur geleden
Afbeelding
Curlingseizoen van start in Montfoort 9 dec., 19:00
Afbeelding
Belangrijke stap voor dierenwelzijn 9 dec., 17:00
Afbeelding
Wereldlichtjesdag Montfoort 9 dec., 12:00
Afbeelding
Bestemmingsplan 'De Bleek' waarschijnlijk in de loop van 2025 van start 8 dec., 18:00
Afbeelding
De gezonken pont van Hekendorp 8 dec., 17:00