<p pstyle="BODY">Het zwemseizoen is weer geopend!</p>

Het zwemseizoen is weer geopend!

(Mireille van der Ham)

Buitenbad Natuurlijk de Loete weer open

Nieuwe manager zet graag de schouders eronder

Al was het helaas niet zo warm als gehoopt, zondag 1 mei kon het natuurgezuiverde zwembad het hek weer openen voor een nieuw zwemseizoen.
Vele trouwe bezoekers konden niet wachten om de eerste baantjes weer te trekken.

Nieuw gezicht

Sinds 1 april is Barbara Schaapsmeerders (47 jaar oud, getrouwd en 2 kinderen) begonnen als manager van Natuurlijk de Loete in Haastrecht en Ons Polderbad in Stolwijk. Barbara is vanaf haar vijftiende werkzaam in de sport. Zo heeft zij gewerkt als sportinstructeur in het huis van bewaring, was judoleraar, fitness/aerobic instructeur en werkzaam in het zwem- en recreatievak. Met 23 jaar leidinggevende ervaring heeft zij al heel wat organisaties, accommodaties en medewerkers zien groeien. Recent werkte ze bij Optisport, waar zij als manager verantwoordelijk was voor Sportboulevard de Engh in Soest, Zwembad de Wetering in Houten en een swimming academy in Nieuwegein. Barbara werd benaderd door Stichting Vlister Openluchtbaden en ging de uitdaging na het zien en spreken van het ambitieuze bestuur graag aan.

Goede basis

Om de bezoekers van het zwembad een fijn en vertrouwd gevoel te geven vindt Barbara het belangrijk om zichtbaar te zijn. “Bezoekers moeten zich gehoord voelen. En of dat nu door mij of door een van mijn collega’s is, dat moet niet uitmaken. Het is belangrijk om vanaf de basis een goed team te vormen, zodat we uiteindelijk allemaal op dezelfde manier onze bezoekers kunnen helpen en tevreden houden. Het is een fijn bad om te komen, dat doen we met elkaar.”

De teams van zowel Natuurlijk de Loete als Ons Polderbad kunnen wel een frisse wind gebruiken en dat zij daar allemaal voor openstaan heeft Barbara al ondervonden. “Zo hadden we laatst EHBO/BHV training en het was zo mooi om te zien dat bijna het hele team aanwezig was. We hebben zo’n leuke dag gehad met elkaar.”

Forse prijsstijging

Een forse prijsstijging op de abonnementen en zwemlessen is onontkoombaar en wordt door de VOB toegelicht: “Door Corona zijn de afgelopen jaren lastig geweest en de inkomsten sterk achtergebleven. Daarnaast zijn de energieprijzen explosief gestegen. Alle zwembaden, maar zeker de buitenbaden kampen met dit probleem. De tarieven zijn tenminste drie keer zo hoog als in voorgaande jaren. Deze grote tegenvaller zal gecompenseerd moeten worden uit inkomsten. Ook de personele lasten zijn hoger, in verband met veranderingen in de CAO.”

De prijzen zijn afgestemd op andere buitenbaden in de omgeving. Gezien de zeer ruime openingstijden zitten de prijzen van de twee buitenbaden dan nog in de middenmoot.

Het goede nieuws is dat de stichting nog steeds financieel gezond is en de zaken goed op orde heeft als het gaat om onderhoud en langetermijnvoorzieningen. Het bestaansrecht van de baden in Haastrecht en Stolwijk is op geen enkele manier in het geding, zij zien nog steeds een goede toekomst tegemoet.

Vrijwilligers

Barbara vindt het niet nodig om zelf in de spotlights te staan, maar onderstreept het bijzondere werk van de bijna zeventig vrijwilligers van Haastrecht en Stolwijk nog eens. “Dat kan niet vaak genoeg gezegd worden. Al die mensen die helpen bij het onderhouden de tuin, het schoonmaken, het straten en tenten opbouwen. Ik vind het prachtig om te zien hoe iedereen zijn steentje bijdraagt.”

Mireille van der Ham

Meer berichten