Diana Bertels in haar sfeervolle winkel.
Diana Bertels in haar sfeervolle winkel. Mireille van der Ham

Dappie hoopt gauw haar creativiteit kwijt te kunnen

Algemeen

Diana Bertels, opgegroeid in Haastrecht, opende op 4 juni 2020 haar winkel aan de Hoogstraat in Haastrecht. Dappie (ontstaan uit de initialen van Diana) is een gezellig winkeltje waar de creativiteit je aan alle kanten tegemoet komt.

Leuk ingepakte cadeau-setjes, mooie tassen, kaarsjes, zeepjes, schorten, handdoeken, sleutelhangers. Kortom, allerlei leuke snuisterijen om aan iemand of jezelf cadeau te doen. Het leuke is dat de handdoeken, schorten en ook kinderbadcapes persoonlijk gemaakt kunnen worden met een naam of tekst erop voor bijvoorbeeld een cadeautje voor vader- of moederdag, een zwemdiploma of een kraamcadeautje. Dit doet Diana allemaal zelf en sinds een tijd nu samen met haar dochter Floor.

Goed doel

Diana is haar winkel begonnen met zelfgemaakte tassen en schorten. Verder liggen er ook prachtige kussens in haar winkel die zij zelf maakt. Dochter Floor, net zo creatief als haar moeder, maakt zelf sieraden, waarvan de opbrengst volledig naar een goed doel gaat. “Er zijn zoveel mooie doelen waar wij niet eens het bestaan van weten, daar gaan wij naar op zoek”, zegt Diana.

De winkel is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur, dit is te zien aan het bankje dat dan voor de deur staat.

Workshops

Diana en Floor stromen over van de ideeën die zij door de coronamaatregelen sinds de winkel geopend is nog amper hebben kunnen uitvoeren. Diana vertelt: “We willen graag twee inloopmiddagen organiseren voor kinderen. Dan kunnen ze met een stempelkaart op woensdag- en zaterdagmiddag gezellig komen knutselen in de winkel. Je kunt dan denken aan een spaarpot, dino of moodboard maken. Ze krijgen dus echt iets leuks mee naar huis. Verder willen we ook voor volwassenen workshops organiseren. Het idee is dan in samenwerking met een andere ondernemer uit Haastrecht, bijvoorbeeld met een high tea erbij. Volwassenen kunnen onder andere een moodboard, een Ibiza-tas, een vogelhuisje of dromenvanger maken. We hebben ook het plan om kinderfeestjes op locaties te gaan geven. Dat wordt dan een volledig verzorgd feestje; waarbij geknutseld wordt inclusief het drinken en wat lekkers.

Helaas is dit allemaal nog niet mogelijk door de maatregelen, maar de ideeën zijn er zeker en als we het kunnen gaan uitvoeren gaan we dat door middel van flyers en social media bekend maken.”

Gelukkig gezond

Diana legt uit hoe moeilijk het was om haar cadeauwinkel twee keer net voor de kerst te hebben moeten sluiten. “Iedere keer afwachten wat er wel mogelijk was en dan toch weer aanpassen, het huilen heeft me nader gestaan dan het lachen. Maar dan kom je thuis bij je gezin en weten zij je wel weer met beide benen op de grond te krijgen. We hebben gelukkig niemand verloren aan corona en zijn allemaal gezond, dat is natuurlijk waar het om draait. Kijken naar wat je allemaal wel hebt.”

Afbeelding
Geslaagde 47e Zwem4daagse in het Knopenbad 23 minuten geleden
Afbeelding
Dichterbij Paulina 1 uur geleden
Afbeelding
Spaaractie met veel enthousiasme ontvangen! 2 uur geleden
Afbeelding
Opeens is het seizoen voorbij voor VVL 3 uur geleden
Afbeelding
De competitie is gespeeld; De laatste verslagen 7 uur geleden
Afbeelding
Dijk- en oeververbetering Gekanaliseerde Hollandsche IJssel Willeskop 8 uur geleden
Afbeelding
Open muziekochtend bij muziekvereniging Concordia in Haastrecht 30 mei, 17:00
Afbeelding
Suppen voor een schone IJssel 29 mei, 19:00