<p pstyle="BODY">Jeannette Bakker ontvangt de oliebollen aan de deur.</p>

Jeannette Bakker ontvangt de oliebollen aan de deur.

(Mireille van der Ham)

Oliebollenverkoop muziekvereniging Concordia weer succes

Sinds 2011 verkoopt muziekvereniging Concordia uit Haastrecht ieder jaar oliebollen en appelbeignets aan de deur. Penningmeester Marco Hogerwerf vertelt hoe dit de afgelopen twee jaar is gegaan.

“Onze vereniging telt inmiddels met de jeugd erbij zeventig leden. Op het moment zijn er even geen repetities, maar we hebben het de afgelopen tijd wel allemaal zoveel mogelijk proberen door te laten gaan, met minder mensen bij elkaar en de geldende afstand houdend. Ook zijn er wel digitale lessen gegeven. Het gevaar is natuurlijk als het helemaal stopt voor langere tijd dat we leden kwijt zouden kunnen raken. Gelukkig zijn onze leden nog steeds heel enthousiast en dat merken we ieder jaar met de oliebollenverkoop heel goed!” legt Marco uit. “De oliebollen worden gebakken door De Echte Bakker Arjan van der Eijk. ‘s Ochtends vroeg helpt een aantal leden om ze in te pakken bij de bakkerij. Daarna gaat een flinke groep leden ze rondbrengen in Haastrecht en de Vlist. Er zijn zelfs kinderen die meehelpen, het is een soort kerstvakantie-uitje.”

Online formulier

Tot 2019 was de verkoop nog volledig aan de deur. De afgelopen twee jaar moest dit noodgedwongen anders. “We waren tot 2019 heel fanatiek. We gingen bij iedereen langs de deur en als mensen niet thuis waren probeerden we het meestal zelfs nog een keer. De opbrengst was daardoor ook erg goed. Je merkt dat het nu wel iets minder geworden is.” zegt Marco. “Maar we hebben er alles aan gedaan; er zijn formulieren verspreid, we hebben met een advertentie in de krant gestaan en onze actie op Facebook onder de aandacht gebracht. Dit jaar konden mensen dus het formulier weer bij ons inleveren of online bestellen via een link of een QR-code. Dat werkt ook prima.”

Opbrengst

Om het lidmaatschap voor de leden van de muziekvereniging laagdrempelig te houden willen zij de opbrengst van de oliebollenactie gebruiken voor nieuwe muziekinstrumenten en het onderhoud van de instrumenten.

Heerlijk gebakken oliebollen

Jeannette Bakker uit Haastrecht is een enthousiaste afneemster van de oliebollen. Zij vertelt; “Mijn zoon speelt sinds zijn jeugd trompet bij de muziekvereniging, dat is al zo’n vijftien jaar inmiddels. Hij heeft zelf ook jaren de folders en daarna de bestellingen rondgebracht. Het is een soort traditie geworden om via de muziek te bestellen en de vereniging te steunen. Uiteraard zijn ze elk jaar weer heerlijk gebakken door bakkerij van der Eijk.”

Één oliebol apart in een zakje

Ook Haastrechtenaar Sanne van Zanten en zijn gezin hebben afgelopen jaar de oliebollen weer besteld. Sanne vertelt dat zij vijf jaar geleden in Haastrecht zijn komen wonen en dat hij sindsdien de lokale verenigingen graag steunt. “Het grappige is dat je als donateur naast je bestelde oliebollen ook één oliebol apart in een zakje krijgt. Deze ontvang je van de vereniging, met een briefje eraan, als dank voor je hulp.” Dochter Sofie, genietend van de oliebol met poedersuiker, roept enthousiast; “Mama lust alleen de oliebollen met krenten, ik lust ze zowel met als zonder krenten en papa maakt het niet uit!”

Mireille van der Ham

Meer berichten