B&B ‘Onder den Peerenboom’ in Benschop

Bed & Breakfast ‘Onder den Peerenboom’ in Benschop is officieel ingedeeld in de klasse van vijf tulpen. Dit is de hoogste klasse van het Nederlandse classificatiesysteem voor Bed & Breakfasts. Naast de vijf tulpen classificatie is ‘Onder den Peerenboom’ ook de eerste B&B met het duurzame ‘Gouden Green Key’-keurmerk.

De B&B biedt romantische overnachtingsmogelijkheden op een hele mooie plek in het Groene Hart. Er ontbreekt niets aan comfort, sfeer en voorzieningen in de kamer en de twee appartementen. Naast de overnachtingsmogelijkheden beschikt ‘Onder de Peerenboom’ over een ruimte waar door veertien personen kan worden vergaderd, gecoacht en getraind.

De B&B is tien jaar geleden gerealiseerd in bijgebouwen die te boek staat als cultureel erfgoed. Niet alleen de boerderij (rijksmonument) werd gerestaureerd, maar ook werden alle bijgebouwen en schuren (die op instorten stonden) in ere hersteld. Dat leverde hele bijzondere sfeervolle kamers en appartementen op die van alle gemakken zijn voorzien. In beide appartementen bevindt zich een keukentje met alles wat je nodig hebt om eten te maken, op te warmen en aan een sfeervolle tafel op te eten.

Het verblijf bij ‘Onder den Peerenboom’ is op zich al bijzonder, maar met een aantal ‘arrangementen’ kunnen gasten zichzelf nog meer in de watten leggen. “Gasten kunnen zich volledig richten op genieten en het verblijf helemaal afstemmen op persoonlijke wensen”, zegt eigenaresse Femke Berns. “Zo kan het hout gestookte buitenbad (Dutchtub) gevuld en verwarmd worden voordat de gasten aankomen en zorgen wij voor wijn of lokaal speciaal bier en een goed gevulde borrelplank erbij. Badjassen en klompen staan klaar. Vanuit het appartement kunnen gasten in badjas naar de schoonheidssalon ‘Zenzibelle’. Deze wordt gerund door Femke’s dochter Zenzi. Zenzibelle is gevestigd in een van de gebouwen. Hier kan genoten worden van onder andere een ontspannings- of hot-stone massage, maar ook pedicure- of schoonheidsbehandelingen zijn mogelijk! “Naast de wellness arrangementen bieden we ook een keur van ontbijtmogelijkheden aan. De mand met heerlijke gekozen ontbijtgerechten brengen we op een afgesproken tijdstip naar de kamer of in het appartement”.

De Bed&Breakfast wordt steeds vaker verhuurd voor het doorbrengen van de huwelijksnacht”, vervolgt Femke. “We bieden een huwelijksnacht-arrangement, dat bol staat van de romantiek om de ‘mooiste dag’ in stijl af te sluiten. Omdat het meestal laat geworden is, kan uitgecheckt worden tot 13.00 uur. Voor de feestdag kunnen spullen afgegeven worden. De persoonlijke invulling van het arrangement bespreken we vooraf met de gasten zelf of met de ceremoniemeester(s)”.

“We streven ernaar om service en kwaliteit van topniveau te bieden en halen alles uit de kast om onze gasten een fantastisch verblijf te bezorgen. We zijn trots op onze B&B en op de reacties die we krijgen”.

B&B Onder den Peerenboom bevindt zich Benedeneind Zuidzijde 251, 3405 CJ Benschop. Telefonisch bereikbaar onder nummer 06-53783939 of stuur een mail naar info@onderdenpeerenboom.nl. Op onderstaande sites is alle informatie te vinden. Ook op Instagram en Facebook zijn wetenswaardigheden te vinden.

www.onderdenpeerenboom.nl

www.bedandbreakfast.nl/bed-and-breakfast-nl/benschop/onder-den-peerenboom/8257

Siem van der Burg

Meer berichten