<p>Na flink scheppen en kwasten vonden de kleuters een schedel van een T-Rexx.</p>

Na flink scheppen en kwasten vonden de kleuters een schedel van een T-Rexx.

(pr)

1 aprilgrap(en)

Ja hoor… het was weer zover. De jaarlijkse 1 aprilgrap was een feit. En dit keer niet één grap, maar wel twee. Beiden vonden plaats op De Heeswijkschool in Montfoort

Kleuters

De kleuters hebben de afgelopen weken gewerkt met het 4xWijzer project Dino's. Maar wat vonden we daar in de zandbak op woensdag 31 maart? Een tak, een stok… een bot? Nadat we gebeld hadden met Marco van het dino botteninstituut was het duidelijk. Dit was niets anders dan een echt dinobot. En waarschijnlijk moeten er nog meer botten liggen. Alle kleuters nemen op 1 april een lepel en een kwastje mee, want er moest gegraven worden naar dinobotten. Een bouwtent was gezet over de graafplaats zodat het duidelijk was, waar er gegraven kon worden. Na flink scheppen en kwasten vonden de kleuters een schedel van een T-Rexx. Na nader onderzoek bleek op de achterkant van de dino te staan uit welk jaar deze dino kwam…. 1 april 2021!

Zomerschool Heeswijk

De overheid heeft vele duizenden euro's extra uitgegeven aan het onderwijs. Dit om achterstand bij leerlingen zo klein mogelijk te maken. De Heeswijkschool heeft besloten om dit geld te gebruiken voor Zomerschool. De school is zes weken lang, vier dagen per week open (niet op woensdag) en de leerlingen komen verplicht die dagen twee uur per dag naar school. Maar wie komen daarvoor in aanmerking?
Dit wordt gedaan aan de hand van een vragenlijst. Deze vragenlijst gaat over het thuisonderwijs, de opdrachten die zijn gemaakt, de meetings die je hebt gemist en de inzet die je hebt getoond (of juist als je geen zin had)

De vragen moesten met Ja-Nee beantwoord worden. Naar aanleiding van deze vragen werd een tweedeling gemaakt van de groep. Nadat er een foto was gemaakt, werd deze opgestuurd naar Fried Air Investments, de organisatie die bepaald wie in aanmerking komt voor de verplichte zomerschool en wie niet.

Aan het einde van de dag kregen de kinderen de uitslag binnen. Wederom dezelfde foto… alleen met een aap in het midden met de tekst… 1 april!

Meer berichten