<p>Dokter Roozemond vaccineert.</p>

Dokter Roozemond vaccineert.

(pr)

Huisartsen Krimpenerwaard gestart met vaccineren

De huisartsen in de Krimpenerwaard kunnen starten met het vaccineren van patiënten tegen het coronavirus. Op woensdag 31 maart is huisartsenpraktijk Goudse Rak uit Gouderak hiermee gestart. Andere huisartsen in de Krimpenerwaard zullen volgen. Afgelopen vrijdag heeft huisartsenpraktijk Haastrecht de mensen van 62 t/m 64 jaar en bepaalde risicogroepen onder de 60 jaar opgeroepen voor vaccinatie. Zij worden op dinsdag 13 april in het Theater Concordia verwacht.

De huisartsen vaccineren in deze eerste ronde drie groepen. Het gaat om de inwoners geboren in 1956 en 1957, vervolgens inwoners met een Body Mass Index (BMI) boven de 40 die geboren zijn in de periode van 1946 t/m 2002 en tot slot de inwoners met het syndroom van Down die geboren zijn in de periode van 1946 t/m 2002.

Vanwege de beperkte beschikbaarheid van de vaccins, nodigt de huisarts nu eerst alle mensen uit die zijn geboren in 1956 en 1957 en de mensen die tot de bovenstaande hoogrisicogroepen behoren.

Als men geen oproep van de huisarts heeft gekregen, terwijl men binnen deze groepen valt, is het beste contact op te nemen met de huisarts. Ook de andere doelgroepen krijgen, wanneer zij aan de beurt zijn, een oproep via de GGD, het RIVM, de huisarts of het ziekenhuis.

Huisarts Elsbeth Roozemond-de Zeeuw van huisartsenpraktijk Goudse Rak is blij dat de vaccins binnen zijn. "De besmettingen lopen ook in de Krimpenerwaard op, daarom is het goed dat we nu kunnen starten met het vaccineren van onze patiënten."

Meer berichten