<p>Het team van The Read Shop Oudewater heeft zelf de verfkwast ter hand genomen.</p>

Het team van The Read Shop Oudewater heeft zelf de verfkwast ter hand genomen.

(Ellen van Leeuwen)

Paasspeurtocht in Oudewater

De dames van The Read Shop Oudewater hebben kleine keitjes beschilderd, en gaan deze de komende week verstoppen in Oudewater. Van 2 tot en met 7 april mogen kindjes van 3 tot en met 7 jaar speuren naar de mooie stenen. Onder de deelnemers worden mooie voorleesprijzen verloot.

Corona-steentjes. Happy stones - geef het beest een naampje - zijn helemaal 'hot'. Beschilderde steentjes worden ergens langs een wandelroute neergelegd, met als doel de vinder een glimlach op zijn gezicht te bezorgen. "Wij willen met deze actie ook weer wat positiviteit brengen", aldus Bianca Tettero van The Read Shop Oudewater.

Kunst

Het team van The Read Shop Oudewater heeft zelf de verfkwast ter hand genomen. Zeventien keitjes zijn versierd met hoofdpersonen uit kinderboeken: Kikker, Coco, Woezel, Dribbel, Dikkie Dik en nog meer vrolijke vriendjes. "Het schilderen was ook hartstikke leuk om te doen Het zijn kleine kunstwerkjes geworden", vertelt Bianca met een grote glimlach.

Van vrijdag 2 april tot en met maandag 6 april (tweede paasdag) kunnen de kinderen op speurtocht door het centrum van Oudewater. Op het deelnameformulier - op te halen bij The Read Shop Oudewater - kunnen de kinderen aangeven waar ze welk steentje hebben gevonden.

Degene die alle - of de meeste - keitjes heeft gevonden maakt kans op een mooi prijs: een voorleesboekje!

Ellen van Leeuwen

Meer berichten