Afbeelding

Orgelconcerten Oudewater

Algemeen

Drie maandagen achter elkaar zal het orgel van de Franciscuskerk in volle glorie klinken. Dit prachtige instrument van Maarschalkerweerd staat drie concerten lang in de belangstelling. Orgelliefhebbers smullen bij het horen van de klank van de fraaie klankkleuren. En ook als u niet een vaste bezoeker bent van orgelconcerten, valt er veel te horen en te zien in dit Godshuis aan de Kapellestraat. De ramen en het schilderwerk zijn namelijk weer hersteld. De akoestiek is weer als vanouds. De concerten beginnen om 20.00 uur. Vanaf 19.30 staan de deuren wagenwijd open om u te verwelkomen. De concerten duren ongeveer een uur. De entree is slechts €.10,- per concert. We hopen u welkom te mogen heten.

Maandag 31 augustus is het tweede concert in een serie van drie in de Franciscuskerk van Oudewater. Organist Geerten Liefting laat van zich horen.

Geerten is in de omgeving geen onbekende omdat zijn standplaats momenteel Woerden is. Maar ook landelijk is hij een bekende in de orgelwereld. Geroemd wordt hij om zijn improvisaties bij bijvoorbeeld 'de stomme film'. Ook de 31e zal hij van zijn improvisatietalent iets laten horen. Daar omheen zijn het drie Franse componisten die op het programma staan: Pierné, Franck en Alain. Een programma wat is geschreven voor het Maarschalkerweerd orgel.

U bent welkom vanaf 19.30 om de kerk eens goed te bewonderen. En om 20.00 start het programma met een toelichting van de organist.
U kunt zich aanmelden op het volgende mailadres: concertenoudewater@gmail.com.
Tevens kunt u bij de ingang gebruik maken van een pinapparaat inzake de entree.
We hopen u te mogen ontmoeten.