Afbeelding
pr

Blue holiday op het Gemaal

Algemeen

Lyanne de Laat

Op 15 en 29 augustus is het blue holiday op het Gemaal, Hoogstraat 31 in Haastrecht. Kinderen maken op die bewuste zaterdagmiddagen in hun zomervakantie buiten onder leiding van kunstenaar Monique van Wensveen een kunstwerk in blauw. In de tussentijd worden hun (groot)ouders in het Gemaal rondgeleid. Deelname is gratis.

De workshops zijn voor kinderen tussen 6 en 15 jaar. Er zijn er twee per middag; van 13.00 tot 14.30 uur en van 15.00 tot 16.30 uur. Reserveren is noodzakelijk. Dat kan telefonisch via 06-1374 9168 of info@gemaalhaastrecht.nl. Kort na de aanmelding hoor je op welk tijdstip je wordt verwacht.

Blauw

Het verhaal van het Gemaal gaat over waterbewustzijn, waterveiligheid en bodemdaling. Met de techniek van blauwdrukken en materialen in en rond het Gemaal brengt Van Wensveen kinderen op ideeën en gaan ze aan de slag. Na anderhalf uur nemen ze hun eigen kunstwerk ¬- in blauw - mee naar huis. Blauwdrukken is een oude fotografische techniek die vooral gebruikt werd voor het maken van kopieën van grote technische tekeningen en plattegronden. Het blauwdrukken zelf werkt het snelst in de buitenlucht. Dat is een gunstige bijkomstigheid in deze coronatijd.

Rondleiding

Vanwege de coronamaatregelen opent het Gemaal alleen op zaterdag- en zondagmiddag haar deuren. Bezoekers zijn welkom na reservering. Wat is gezelliger om samen met je (klein)kind op pad te gaan, zoals naar het Gemaal en dat ieder daarbij een eigen programma heeft? Als ouder of opa en oma krijg je een rondleiding in een klein groepje en de kinderen maken intussen een blauw kunstwerk. De middagen zijn mogelijk door een bijdrage van de gemeente Krimpenerwaard.