Bart Boevink vindt het geweldig dat de zwembaden weer open mogen.
Bart Boevink vindt het geweldig dat de zwembaden weer open mogen. Cees Reichard

Zwembad De Loete weer open

Algemeen

Cees Reichard

De maatregelen in verband met het coronavirus zijn versoepeld. Buiten sporten mag weer en voor de zwembaden is op 8 mei het Protocol Verantwoord Zwemmen van de KNZB en de zwembadbranche vastgesteld. Het VOB heeft besloten dat zwembad De Loete voor de zwemliefhebbers gisteren weer open ging. Ons Polderbad in Stolwijk gaat naar verwachting op 27 mei open.

De Loete kon eerder open omdat het bad al gevuld was in verband met de reparatie van een pomp. Het was een kwestie van het water op temperatuur brengen, het personeel mobiliseren en de vrijwilligers nog allerlei werkzaamheden te laten doen om het bad bedrijfsklaar te krijgen. Als alles volgens plan verloopt, sluit De Loete eind augustus vanwege de verbouwing tot natuurgezuiverd bad. De voorbereidingen duren bij Ons Polderbad wat langer omdat het bad nog gevuld moest worden. Als het weer het toelaat blijft Ons Polderbad één of twee weken langer open en wordt niet op 12 september gesloten, maar op 19 of 26 september.

Bart Boevink, manager van beide baden vindt het geweldig dat de zwembaden weer open mogen. "We hebben hier onwijs veel zin in. Hoe lekker is het als je zo het zonnetje voelt. Het wordt een week met goede temperaturen."

Richtlijnen

Bart Boevink vindt het wel spannend hoe het allemaal gaat lopen. Het was toch verrassend dat de zwembaden op 11 mei open mochten. "Wij hadden al voorbereidingen getroffen, maar we moesten nog aandacht schenken aan de richtlijnen van het Protocol."

Er zijn heel wat regels waar iedereen zich aan moet houden. Hij is benieuwd hoe het bijvoorbeeld met de nieuwe looproute gaat. Deze is heel duidelijk aangegeven en kan niet missen. Hij hoopt dat de bezoekers zich hier aan willen houden. Tijdens het zwemmen en ook op het terrein geldt de anderhalve meter afstand van elkaar.

Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te bieden om te zwemmen wordt er gewerkt met tijdblokken voor verschillende doelgroepen en activiteiten. Naast de zwemlessen zijn er tijdblokken voor banenzwemmen, recreatief zwemmen en aquasporten. Hooguit vijftig mensen mogen tegelijk banen zwemmen.

Op de website kan men de indeling en andere gegevens vinden.

Trouwe gasten

Voorlopig is het zwembad open voor haar trouwe gasten met een abonnement of een 10-badenkaart. Deze kunnen vanaf nu alsnog online aangeschaft worden. Er is geen verkoop van losse kaarten. Een abonnement en een 10-badenkaart kosten respectievelijk 60 en 45 euro. Het VOB heeft de prijs van het abonnement niet verder aangepast. Haar kosten zijn hetzelfde als in een gewoon seizoen en met veel lagere bezoekersaantallen en dito inkomsten moet rekening gehouden worden.

Zwemkleding

Heel duidelijk laat Boevink weten dat kleedruimten, kluisjes, sanitair en douches voorlopig gesloten blijven. Thuis moet men onder de gewone kleding de zwemkleding al aandoen. In het zwembad kan de overkleding uitgetrokken worden en moet men in een tas doen. Na het zwemmen, kan men zich omkleden in één van de beperkt aantal kleedhokjes die hiervoor beschikbaar zijn. Deze zullen na elk gebruik schoongemaakt worden.

De kiosk gaat met aanpassingen open. Er wordt geen terras uitgezet en er kan alleen met pin betaald worden.

Over de inzet van de vrijwilligers is Bart Boevink lovend. In de laatste weken hebben zij en het personeel zich ingezet om het zwembad te kunnen openen. Er waren veel schoonmaakwerkzaamheden, techniekaanpassingen voor waterkwaliteit en ook de kiosk werd gereed gemaakt. Boevink: "Ik verheug me erop om alle zwemliefhebbers weer te kunnen ontmoeten."

Voor meer informatie op de website www.vlisterbaden.nl en op de Facebook-pagina.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 3 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 5 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 8 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00