Tweede plek vaster in handen

Gerard van Hooff

Cromwijk ouderwets op schot

WDS - Bolnes 2-0

WDS deed zaterdag goede zaken door koploper Bolnes uit Ridderkerk met een 2-0 nederlaag huiswaarts te sturen. Daardoor naderden de mannen van de Wiericke Weide de Ridderkerkers tot op 4 punten.

Aanvankelijk zag het daar niet naar uit. Gedurende het eerste kwart van de wedstrijd tot zo rond de drinkpauze speelde de wedstrijd zich voornamelijk op de helft van de thuisploeg af en moest doelman Tim van den Heuvel enkele malen handelend optreden. Zo was zijn redding ten opzichte van Jordey van Dam letterlijk op het randje (hij pakte de bal op de lijn van het strafschopgebied) en zag hij een kopbal van aanvoerder Hilkemeijer net naast vliegen. Inmiddels was wel duidelijk geworden dat de Driebrugse aanvallers en assistent-scheidsrechter Meijer geen vrienden zouden worden. Zijn vlagsignalen hadden een grote ‘veiligheidsmarge’. Voetballend en combinerend hadden de gasten de overhand en het duurde even voordat de thuisploeg met strakke ballen door de breed opererende Ridderkerkse verdediging wist te snijden. Dat leverde in de 15e minuut een scoringsmogelijkheid op waarbij Mika Tuithof vanaf de rechterzijde op maat bediend werd. Zijn inzet werd echter op de doellijn gekeerd door een hulpvaardige verdediger. Zes minuten later was het wel raak en schoot Eric Cromwijk op aangeven van Tuithof raak; 1-0.

Verbouwing

In de hiernavolgende drinkpauze koos de coach van Bolnes voor een reorganisatie van zijn verdediging en werd geprobeerd de dreiging weg te nemen door Dias Gomes op de linksachterpositie te posteren. WDS gaf de greep op de partij na de openingsgoal niet meer uit handen. Een vrije trap van Tuithof spatte na een reis van 20 meter uiteen op de vuisten van doelman Devi Maasbach en een ‘spetter’ van Matthijs Omta vloog maar rakelings over het vijandelijk doel. Diezelfde Maasbach maakte met de toppen van zijn vinger een kopbal van Van der Stigchel onschadelijk ten koste van een hoekschop en dat was ook de minimale oogst bij een inzet van Ivo Lemkes. Nadat ook Omta een voorzet op maat had losgelaten op de bij de verste paal wachtende Cromwijk en de Ridderkerkse verdediging goed wegkwam, floot de 19-jarige arbiter Vermeulen voor de rust.

Psychologisch juist moment

Vijf minuten had de thuisploeg nodig om na de hervatting een klap uit te delen aan de goede voornemens van de bezoekers. Met de wind als bondgenoot leverde Mika Tuithof van even over de middenlijn een lange, hoge voorzet af die precies op het hoofd van de bij de tweede paal aangekomen Eric Cromwijk belandde. Die kopte tegendraads in de verste hoek en doelman Maasbach was een geslagen man; 2-0. Voor de met de beste bedoelingen uit de kleedkamer gekomen tegenstanders een echte domper. Met Jaco de Hoog voor Tuithof wist de Driebrugse verdediging de pogingen van de koplopers zonder al te veel moeite op de vangen en onderwijl de verdedigers van Bolnes met loopacties het leven zuur te maken. Tot een groot tegenoffensief kwamen de gasten dan ook niet of nauwelijks. Ook de tweede drinkpauze verschafte het aangeslagen Bolnes niet meer energie. De betere kansen waren nog voor WDS dat Jaco de Hoog een krachteloos schot zag afleveren na een mooie solo en een inzet van Ivo Lemkes rakelings voorbij de tweede paal zag vliegen. Pas tegen het eindsignaal kon doelman Tim van den Heuvel zijn kunnen enkele malen tonen toen de gasten op basis van wat frustratie enkele gele kaarten scoorden en bij hoekschoppen koppend gevaar trachtten te stichten. Hij hield zijn doel schoon en een appèl om een strafschop vond geen gehoor bij de volgens de regels der kunst fluitende jeugdige scheidsrechter.

Verdedigend stond WDS goed.
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 9 uur geleden
Oudewater dementie vriendelijk! 11 uur geleden
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 16 uur geleden
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00