Bij WDS moet je wel op tijd komen

Algemeen

Gerard van Hooff

WDS - Moordrecht 4-2

De bezoeker die iets te laat van huis ging vanuit de gedachte dat een voetbalwedstrijd langzaam op gang moet komen kwam bedrogen uit. Binnen een enkele minuut hadden beide teams het net weten te vinden en liep de secondewijzer nog mee met de eerste minuut. De aanwezigen gingen er eens goed voor staan. Dat beloofde veel spektakel.

Zij kwam bedrogen uit tijdens de eerste helft van het duel. En wel tot de extra tijd van deze speelhelft toen de Moordrechtenaar Hagimacao van ruim voor de middenlijn een fascinerend afstandsschot losliet dat boven het hoofd van de vertwijfeld richting zoekende doelman Griffioen de lat als eindpunt vond. Net ervoor had Elwin van der Stigchel zijn team voor de eerste maal in de partij een voorsprong verschaft door een voor zijn voeten belandende bal van Jaco de Hoog langs doelman Davey van den Berg te plaatsen. Dat betekende 2-1 bij rust. De openingsdoelpunten kenden hun eigen verhaal. De Moordrechtenaren wisten het eerste duel op hun helft te winnen en de bal twee contacten later achter Dylan Griffioen in het net te schuiven; 0-1. Vervolgens deden de spelers van de thuisclub het bij hun aftrap net zo snel. Mika Tuithof zocht de diepte, gaf pass waar Yorick Ruizendaal even geen raad mee wist en aansluitend nam Jaco de Hoog de honneurs waar om het buitenkansje te verzilveren; 1-1.

Schotloosheid

Er ontwikkelde zich na de openingsdoelpunten een gelijk opgaande strijd waarin het binnen halen van hoekschoppen in wezen het enige wapenfeit bleek. Geen van beide ploegen kon de bal langere tijd in bezit houden en aan schotkracht ontbrak het aan beide kanten. De beide goalies behoefden dan ook nauwelijks handelend op te treden. Namens de gasten liet middenvelder Revet een schot zien dat net over het doel van Griffioen vloog en namens de gastheren was dit het geval bij een poging van Mika Tuithof. Rond het half uur moesten de toeschouwers het doen met een lichte blessuregolf en kwam de verzorger van Moordrecht handen tekort om een drietal op te lappen. Overigens was er geen sprake van uitzonderlijk hard spel en scheidsrechter De Vreugd wist dit steevast op waarde te schatten. Die mening werd overigens niet altijd gedeeld door Moordrecht-trainer Rens Binken. Na de eerste wissel aan de zijde van de bezoekers leek WDS nog voor de rust een betere uitgangspositie te willen verwerven. Een vrije trap van laatste man Bjorn Stalvord werd nog net zodanig getoucheerd dat een hoekschop de schrale troost was en bij kansrijke situaties miste de thuisploeg net de koelbloedigheid om toe te slaan. Toch werd het nog voor de thee 2-1, toen de bal pardoes voor de voeten van Van der Stigchel belandde en die zich doeltreffend toonde. Bijna werd het in de dying seconds nog gelijk. Ingewijden beweerden dat de betreffende speler dit kunstje meerdere keren geflikt had.

Cromwijk supersub

Met Eric Cromwijk voor de geblesseerd geraakte Ivo Lemkes leek de thuisploeg aan de voorsprong te gaan bouwen. Jaco de Hoog zag zijn poging stranden op de doelman en Mika Tuithof vond tot tweemaal toe diezelfde Van den Berg op zijn weg. Het verwachte doelpunt viel verrassend genoeg aan de andere zijde nadat doelman Griffioen een overtreding op Davey Hehakaja beging. Clint Broer benutte de toegekende strafschop; 2-2 (58e min.). Aansluitend pakte de thuisploeg het initiatief weer en een reeks hoekschoppen daalde neer in het Moordrechtse strafschopgebied. Zonder gevolgen. Dat was pas aan de orde toen Mika Tuithof op driekwart wedstrijd Eric Cromwijk vanaf de linkerzijde bediende en de routinier zijn faam waarmaakte; 3-2. Toen vlak hierna de Moordrechters met tien man verder moesten, omdat Lars Oosterwijk ‘te laat’ ingreep toen Tuithof over links doorkwam. Het was een zware beslissing, waaruit de gasten energie putten. Nog even moest WDS achteruit, maar nadat Eric Cromwijk met een tegendraadse kopbal een voorzet van Matthijs Omta tot doelpunt opwaardeerde was het leed geleden; 4-2 (83e min). Niet alleen op de ranglijst maar ook in de strijd om de tweede periodetitel deed WDS hiermee goede zaken. Het verblijf in de kelderklasse hoeft niet te lang te duren.

Afbeelding
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00