Nog drie ijzers in het vuur

Gerard van Hooff

SPV’81 - De Rijnstreek 2-0

De tweede ontmoeting van het tweeluik tegen rodelantaarndrager De Rijnstreek leverde een tweede winstpartij op. Gewaarschuwd door de moeizame wijze waarop vorige week ternauwernood de schade kon worden weggewerkt en uiteindelijk toch nog drie punten konden worden veiliggesteld, slaagde de ploeg van Kenneth Nelstein erin al heel snel een 1-0 voorsprong op het scorebord te krijgen. Niet uit een counter, maar dit keer hadden de anders zo eenzame spitsen Achterberg en Koolwijk de hulp van zowel Lex van Maurik en Sem de Bruijn.

Eerstgenoemde stuurde zijn linkerspits annex linkermiddenvelder naar de achterlijn om daar een puntgave voorzet af te leveren. Daar wist Sander Koolwijk in het doelgebied staand wel raad mee. Hij kopte tegendraads en via de grond de openingstreffer in. Er stonden vijf minuten op het bord, waarvan er anderhalf voorbij waren gegaan door gebrek aan een tweede wedstrijdbal. Al snel bleek het een andere partij voetbal te worden dan de mannen uit Polsbroek gewend waren. Speelt men te doen gebruikelijk vanuit een gesloten verdediging op de counter, tegen De Rijnstreek ging die vlieger niet op, om de doodeenvoudige reden dat de zwartroden niet bij machte bleken echt druk te zetten. Vanuit de omstandigheden moest SPV de bal door te combineren naar de voorste linie transporteren en dat bleek niet eenvoudig. Met de wedstrijd van vorige week in gedachten hoopten de supporters dat SPV de wedstrijd zo snel mogelijk in het slot kon gooien. Die vlieger ging niet op. Zij zagen pogingen daartoe van Stijn Achterberg -rakelings naast -, verdediger/aanvoerder Tjardy Verkerk - een afstandsschot - en Sem de Bruijn - redding van de doelman ten koste van een hoekschop - niet het gewenste resultaat opleveren. Het spel speelde zich voornamelijk op de helft van de bezoekers af, een voor SPV wonderlijke ervaring. Stijn Achterberg grossierde in mogelijkheden, maar Vrouwe Fortuna bleek hem niet goed gezind, getuige het grote aantal ‘net-niet-gevallen’. De Rijnstrekers wisten tussen de bedrijven door weinig te creëren en in verdedigend opzicht kwam het centrum Tjardy Verkerk/Job Bogaard alleen in de 33e minuut met de schrik vrij toen De Rijnstreekse spits (10) een kopkans kreeg. Na nog een indrukwekkende rush van Bogaard en een gele kaart voor de Rijnstreekse aanvoerder brak de rust aan.

Eindelijk 2-0

Nog geen 5 minuten was de tweede helft oud of het lang verwachte doelpunt viel. Had Stijn Achterberg in de aanvangsminuut nog de doelman op zijn pad getroffen, in de 50e minuut wist hij zich binnen het doelgebied van een drietal tegenstanders te ontdoen en met de punt van de schoen de doelman te passeren; 2-0. De Rijnstreek weigerde zich bij de feiten neer te leggen en de thuisclub had duidelijk moeite de broodnodige concentratie op te brengen. Het werd gaandeweg een rommelige partij met vooral voor het doel van De Rijnstreek situaties die kolderiek oogden. Al deze acrobatisch ogende taferelen leverden niet datgene op waarvoor een deel van de aanhang de regen trotseerde en een ander deel zich onder de veilige overkapping bij de kantine wel leek te vermaken. Het eindsignaal had dan ook een bevrijdend karakter; deze tegenstander lag de thuisclub niet zo. Het eigen spelletje kon niet gespeeld worden.

Ontknoping; derde periode of ..?

Met nog vijf wedstrijden voor de boeg bezet SPV’81 de tweede positie op de ranglijst. Twee verenigingen wachten nog af hoe de gestaakte partij WDS-NOC Kralingen wordt afgerond. Deze nummers drie en vier zijn waarschijnlijk de voornaamste concurrenten waar het gaat om de sportieve afronding van dit seizoen. Koploper Bolnes lijkt niet meer te achterhalen, maar het blijft voetbal. Een plek voor de nacompetitie -op basis van de derde periode of de eindstand na 22 wedstrijden- zou ook nog een mooie afsluiting van het seizoen kunnen gaan betekenen. Bij SPV’81 worden ze daar niet nerveus van, maar dat ze de uitdaging aangaan lijkt wel zeker. Op het menu staan nog wedstrijden tegen Kamerik (6 april uit), Moerkapelle (13 april thuis), Sportief (20 april uit), Moordrecht (11 mei uit) en WDS (18 mei thuis).

Onze verslaggever in actie.
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 7 uur geleden
Oudewater dementie vriendelijk! 9 uur geleden
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 14 uur geleden
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00