Afbeelding

Paasviering met LEGO: ‘Het is veel leuker dan stilzitten en luisteren’

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

Afgelopen zaterdag vond een bijzondere paasviering plaats in de katholieke kerk in Montfoort. De ‘Jong van Geest’-Paasviering werd georganiseerd in samenwerking met Pedro van de Steenfabriek Montfoort, waarbij het thema Passie op een unieke manier werd verkend: met LEGO-stenen.

“We zitten nu midden in de veertigdagentijd. De tijd waarin hartstocht en lijden samengaan, de passietijd. Passie heeft twee kanten: een lichte en een donkere. Wat we met LEGO hebben willen uitbeelden afgelopen zaterdag, is: Hoe zit dat met jouw passie, waarbij jong en oud aan de slag ging met LEGO-stenen om dit uit te beelden”, aldus Mirjam, een drijvende kracht achter ‘Jong van Geest’. “Dit had ik niet verwacht! Het is veel leuker dan stilzitten en luisteren”, zei een 8-jarige jongen enthousiast. “De volgende keer kom ik weer!”, riep een enthousiaste jongere uit. “Leuk om op deze manier met elkaar bezig te zijn”, vond een mevrouw.

Initiatiefnemer Mirjam vond: “Het mooie was dus dat jong en oud met elkaar bezig was. De jongste was 7, de oudste 87! Opvallend was ook dat iedereen bleef voor een hapje en een drankje. Dit gaan we dus echt vaker doen! Pedro was ook erg enthousiast en wil graag een keer terugkomen.”

Reactie van Mirjam achteraf: “Het was super! Van jong tot oud (7 tot 87 jaar) genoten van de ontmoeting met elkaar en het bouwen van hun Passie. De sfeer was heel fijn, optimistisch, sereen en vrolijk tegelijk! Pedro kende een aantal kinderen die eerder bij hem gebouwd hadden. Dit maakte het laagdrempelig om enthousiast mee te doen. Naderhand bleef iedereen praten over het bouwsel. Deze viering gaf ons echt een geweldige boost! Het interactieve deel, het bezig zijn, is echt van toegevoegde waarde.”

Anders beleven

De Jong van Geest-vieringen zijn voor mensen, die het geloof net even anders willen beleven. Vanuit de geloofsgemeenschap wordt dit initiatief toegejuicht. “Wij hopen dat met de Jong van Geest-viering de kerk door mag blijven draaien. Dat het kerkgebouw een fijne plek blijft om spiritualiteit en rust te ervaren. Het is en blijft een bijzondere plek.”

Nieuwe data voor in de agenda

Zaterdag 1 juni is de volgende Jong van Geest-viering. Woensdagmiddag 20 maart wordt het derde Kinderkookcafé georganiseerd. Dit was de vorige keren ook een succes. Het thema van dit kwartaal is Lente, nieuw leven. “We maken paashaantjes en een haasjes van ei. In gesprek met de kinderen koppelen het nieuwe leven dat in de lente ontluikt, aan het Paasverhaal.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 19 minuten geleden
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 15 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 16 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 19 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 21 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 23 uur geleden
Afbeelding
Dertien mei gisteren
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 15 mei, 19:00