Afbeelding
Foto: Aad Kuiper

Over ‘Op de rand’

Algemeen

Aad Kuiper

Wie het niet zag, of, liever gezegd, wie het niet meemaakte, heeft iets gemist. We schrijven over ‘Op de rand’, een toneelstuk. Want na de eerste uitvoeringen in het kleine sfeervolle Teatro de Graça in april van het vorig jaar vonden het afgelopen weekend een aantal reprises plaats in het Muziekhuis - overigens was het ook daar bijzonder sfeervol.

Wellicht zag u het, dan weet u waar we over schrijven, of u miste het; in dat laatste geval mag u hopen dat het nogmaals wordt opgevoerd, want het is een klein psychologisch pareltje over een ernstige zaak, zonder zwaarmoedigheid echter. We zagen in ‘Op de rand’ een vijftal personen die op de rand van de dood stonden. Gezamenlijk moesten ze besluiten wie er werkelijk dood zouden gaan en wie terug mochten naar het aardse bestaan. De ‘op-de-randers’ werden in de nabijheid van de dood gedwongen na te denken over wie ze zijn als mens, over de zin van hun leven ...

Het toneelstuk, op een manier geschreven door toneelschrijver en oud-stadsdichter Nelleke den Boer, die de de bezoeker dwong zich te verplaatsen in elk van de vijf personen, die stuk voor stuk op een andere wijze in het leven stonden en nu dus op de rand, werd geregisseerd door Joke van Diest. Chris da Graça had gezorgd voor de passende ondersteunende muziek, en tijdens de voorstelling voor licht en geluid. De spelers waren allen in hun rol bijzonder overtuigend en na afloop van het spel ... gewoon weer met beide voeten op de grond.

Afbeelding
Jorienne Baas, de winnares bij de dames.
Polsstokverspringseizoen spectaculair van start in Kockengen 5 uur geleden
Afbeelding
Oecumenische Pinksterviering in Haastrecht 6 uur geleden
De onthulling van het gedenkteken in februari.
Gedenkteken Lopikerwaard helemaal af 9 uur geleden
Peter Bremer spelend op het klavier van het carillon van Haastrecht.
Carillonbespeling in Haastrecht 11 uur geleden
Scania rally door Haastrecht.
Scania rally door Haastrecht 13 uur geleden
Afbeelding
Dertien mei 14 uur geleden
Volleybal in het Park 2023.
Volleybal in het Park viert dertigste editie in Stadspark Montfoort 15 mei, 19:00
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af.
Amazing Stroopwafels sluiten seizoen Cultureel Montfoort in stijl af 15 mei, 18:00