Na aftellen mochten kinderen en hun ouders de school betreden via de hoofdingang.
Na aftellen mochten kinderen en hun ouders de school betreden via de hoofdingang.

Eerste schooldag Kindcentrum Montfoort

Algemeen

Sjoukje Dijkstra

Maandagochtend werd het gloednieuwe Kindcentrum in Montfoort geopend, waar meer dan 600 enthousiaste kinderen hun eerste schooldag beleefden. De feestelijke opening, gepland op 4 april, belooft nog meer festiviteiten aangezien het centrum dan volledig is afgerond. Momenteel wordt er nog intensief gewerkt aan de fietsstraat en wordt er op het schoolplein de laatste hand gelegd. Zo moet er nog een speeltoestel bij komen.

Het lint voor de toegangspoort van het Kindcentrum werd maandagochtend feestelijk doorgeknipt door vertegenwoordigers van de drie scholen die nu onder één dak samenwerken: de Hobbitstee, de Graaf Jan, en de Howiblo, in samenwerking met Kind & Co. Na het symbolische moment van het doorknippen van het lint werd er afgeteld, waarna de deuren opengingen voor de kinderen en hun ouders.

“Wat is het mooi! Fantastisch! We hebben er lang genoeg op gewacht,” uitte een van de ouders haar enthousiasme bij het betreden van het nieuwe centrum. De kinderen waren evenzeer opgetogen, met een duidelijk doel voor ogen wisten ze snel hun juffen, meesters, en klaslokalen te vinden.

Eric van der Wal, mededirecteur van de Graaf Jan, deelde zijn enthousiasme en zei: “We hebben er zin in!” Deze positieve energie was overal voelbaar, mede dankzij de inzet van leerkrachten die tijdens de vakantie hard hebben gewerkt om alles vlekkeloos te laten verlopen op deze eerste schooldag en ouders goed te informeren.

Reacties op de eerste sfeerimpressie van de school waren ronduit positief: “Zo fijn dat onze kinderen eindelijk een nieuwe, moderne en veilige school hebben.” De officiële feestelijke opening op 4 april belooft een nog groter feest te worden, waar de gemeenschap vol verwachting naar uitkijkt.

Het lint wordt doorgeknipt.
Afbeelding
Voor deze eerste schooldag, verzamelde iedereen zich voor de hoofdingang.
Eindelijk konden de kinderen de school in gebruik nemen.
Om de school heen wordt er nog druk gewerktom alles tip-top in orde te brengen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 6 uur geleden
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 8 uur geleden
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 13 uur geleden
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00
Ben je benieuwd hoe het is om een muziekinstrument te bespelen?
Open Muziekochtend in de Thuishaven 17 mei, 14:00
Boezemmolen nummer 6: wieken in de wind.
Open molendag 17 mei, 12:00
Afbeelding
Lijst van gevonden en vermiste dieren 17 mei, 09:00