Burgemeester Van Hartskamp en het echtpaar Huizinga.
Burgemeester Van Hartskamp en het echtpaar Huizinga. Foto: Hanneke Stoof

Diamanten echtpaar Huizinga

Algemeen

Hanneke Stoof

Op een witte winterdag op 18 december 1963 traden Wim en Nelly Huizinga-Koopmans in de Westerkerk in Amsterdam in het huwelijk. Ze kregen dinsdag 19 december bezoek van burgemeester Petra van Hartskamp, die hen met een prachtig bouquet kwam feliciteren.

Zij leerden elkaar kennen in januari 1963 bij de Nederlandse Reisvereniging. In december van dat jaar traden ze in het huwelijk. Zij gingen wonen op de kamer van Wim die 12 m2 was. “De huizen waren in die tijd ook duur, net als nu”, vertelde Nelly. De werkgever van Wim zorgde later voor een appartement in Amersfoort waar ook de twee kinderen geboren zijn. Door verandering van werkkring vertrok het echtpaar naar Voorschoten en daarna kwamen zij terecht in Linschoten, waar zij nog steeds in hetzelfde huis wonen.

Amerika heeft mij gevormd

“Met een bloesemtocht kwamen wij langs Linschoten waar ons oog op viel. Er werd gebouwd dus wij zijn naar de makelaar gegaan. Wij zijn dus de eerste bewoners”, aldus Wim. Tussendoor zijn zij naar Amerika verhuisd voor het werk van Wim. De kinderen waren 10 en 13 jaar. Het was een bijzondere tijd. Omdat Wim toen ook voor zijn werk reisde was Nelly nogal eens op zichzelf aangewezen. “Amerika heeft mij gevormd”, vertelde Nelly. “Ik heb daar een windhoos meegemaakt. De buren kwamen mij waarschuwen dat ik de spullen van het terras veilig moest stellen. Ik was verder druk met het halen en brengen van de kinderen en ging ‘s middags met de kinderen naar het strand”. Ruim drie jaar hebben zij daar gewoond en zijn toen weer teruggekeerd naar Linschoten.

Het geheim van hun 60-jarig huwelijk; ‘je moet flexibel zijn en gewoon doorgaan, dan wordt het vanzelf zestig jaar’ is de visie van beiden. U kunt ze ‘s morgens tegenkomen in Linschoten want zij gaan bijna iedere morgen samen wandelen.

De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 10 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 12 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 15 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00
Patricia Aschman startte een lobby voor een hondenlosloopgebied in het Stadspark. Haar viervoeters kunnen straks vrij ravotten in een afgeschermd gebied in het Stadspark.
Eindelijk! Montfoort krijgt een hondenlosloopplek in het Stadspark... 17 mei, 18:00