Gerda Hoogendijk, verhalenverteller, met muzikale begeleiding van Jean-Marie Dosogne (piano) en Janet van Diest (accordeon).
Gerda Hoogendijk, verhalenverteller, met muzikale begeleiding van Jean-Marie Dosogne (piano) en Janet van Diest (accordeon). Foto: Jaap de Wit

35-jarige GVO verrast leden met Het Wassende Water

Algemeen

Aad Kuiper

De Geschiedkundige Vereniging Oudewater bestond 35 jaar. De boeiende en bloeiende vereniging wilde dat, zoals elk lustrum, niet ongemerkt voorbij laten gaan. Dus ook aan dit zevende lustrum werd op bijzondere wijze aandacht geschonken en na afloop werd ook eventueel nog iets heel anders geschonken. De jarige vereniging bood de leden Het Wassende Water aan als oer-Hollandse, filmische vertelling door Gerda Hoogendijk, verhalenverteller, met muzikale begeleiding van Jean-Marie Dosogne (piano) en Janet van Diest (accordeon).

Veel Oudewaternaren hebben deze vertelvoorstelling als eens elders gezien, maar niemand daarvan had bezwaar tegen een tweede of zelfs derde keer, en voor degenen die hem voor het eerst zagen was het inderdaad een bijzonder aangename verrassing.

Voorzitter van de Geschiedkundige Vereniging Oudewater, Gerard van Roon besteedde, in vergelijking met veelal andere voorzitters van andere verenigingen, weinig woorden aan de geschiedenis en de toekomst van de vereniging zelf en introduceerde, na een kort gedicht van zijn hand en die van zijn vrouw Gerrie, de voorstelling. Zo’n dikke 80 (er waren 82 gebakjes uitgedeeld) leden konden ervan genieten. Het Wassende Water is een muzikale vertelvoorstelling gebaseerd op het gelijknamige boek van Herman de Man. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de vorige eeuw maar is geenszins gedateerd. De hoofdpersonen leven met vragen en thema’s zoals iedereen over het leven, de liefde, de familiebanden en het maken van keuzes. Voor wie Het Wassende Water als vertelvoorstelling nog niet gezien heeft is deze bijzonder warm aanbevolen, want inmiddels zijn er zo’n 15 voorstellingen uitgevoerd en de uitvoerenden hopen op meer; en niet onterecht. Maar wees er, mocht er een plaats vinden, als de kippen bij, want deze voorstelling z ou je niet mogen missen.

De leden van de GVO waren aan het begin van de viering van het lustrum al verwend met een overheerlijk gebakje en mochten na afloop van de voorstelling nog even wat drinken en gezellig napraten en daar werd dan ook volop gebruik van gemaakt; zoals gezegd: een boeiende en bloeiende vereniging.

Filmavond 'Triangle of Sadness'
Deze week in concordia 17 minuten geleden
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 17 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 19 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 22 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00