Afbeelding

Vitaliteitsakkoord Oudewater

Algemeen

Het akkoord is een samenwerkingsverband tussen een brede groep organisaties die Oudewaternaren vitaler wil maken. De nadruk ligt op het ontwikkelen van aanbod dat er nog niet is.
Oudewater Vitaal heeft de taak om het Vitaiteitsakkoord aan te jagen en te coördineren. Er is rijksoverheidsgeld beschikbaar om de initiatieven te financieren.
Elke Oudewaterse sport-, zorg- of maatschappelijke organisatie kan een aanvraag doen voor financiering van een nieuw initiatief.

Ambitie

De ambitie van het Vitaliteitsakkoord is het verbeteren van de leefstijl van de inwoners van Oudewater waarbij plezier voorop staat. Voorheen bestonden al samenwerkingsverbanden die werden vastgelegd in het Sportakkoord en het Preventieakkoord. Er is gekozen om deze beide akkoorden vanaf 2023 samen te voegen tot één Vitaliteitsakkoord. Op deze manier kunnen de expertises uit beide akkoorden elkaar versterken en worden overlappingen voorkomen. Het Vitaliteitsakkoord wil inspelen op maatschappelijke ontwikkelingen. Op een wijze die past bij Oudewater, die past bij de betrokken organisaties, de mentaliteit, de saamhorigheid en de gedeelde verantwoordelijkheid.

De rol van Oudewater Vitaal

Wij organiseren de netwerkbijeenkomsten en vitaliteitscafe’s en zorgen ervoor dat we met elkaar hard blijven werken om onze doelen uit het Vitaliteitsakkoord te behalen. We werken hierbij met verschillende thema’s en projecten in het Vitaiteitsakkoord. Deze thema’s zijn: sporten en bewegen, middelen gebruik, mentale gezondheid en gezonde leefstijl.

Wie doen er mee

Binnen het Vitaliteitsakkoord wordt samengewerkt met lokale organisaties. Een aantal organisaties is aangesloten bij de regiegroep (FIT Oudewater, Richard Proost Sport, Stadsteam,
Fysiotherapie Mastwijk en Wagemakers, TV De Heksenmeppers, Fysiotherapie Oudewater, Cultuurhuis Oudewater, GGD-Regio Utrecht, De Wulverhorst en Oudewater Vitaal).
De regiegroep stelt samen met de aanjager (Oudewater Vitaal) een projecten-programma vast, monitort de resultaten en bewaakt de voortgang van de uitvoering van het Vitaliteitsakkoord. Daarnaast zijn de betrokken organisaties verdeeld over de verschillende thema’s die er zijn binnen het Vitaliteitsakkoord.

Waar moeten initiatieven aan voldoen

Een aanvraag moet aan een aantal eisen voldoen: de activiteit moet openbaar of vereniging overstijgend zijn, passen binnen één of meerdere thema’s van het Vitaliteitsakkoord, zo inclusief mogelijk zijn, er moet een vervolg zitten aan de activiteit en de activiteit moet gestart worden in 2023 (uitvoering mag in 2024). Samenwerking tussen twee of meerdere partijen is een pré.

Dus!

Heb je als organisatie een idee of een probleem. Neem dan contact op met Oudewater Vitaal david@oudewatervitaal.nl of doe een aanvraag voor financiering van het project.

Voor meer informatie en het aanvragen kan je terecht op de site van Oudewater Vitaal www.oudewatervitaal.nl/regiegroep

Filmavond 'Triangle of Sadness'
Deze week in concordia 47 minuten geleden
De bushalte van de V.A.G.U. (Verenigde Autobusdiensten Gouda Utrecht)voor de deur van het café/restaurant.
Café restaurant Seelt (1) 17 uur geleden
Avondvierdaagse in Montfoort.
Avond4daagse Montfoort 19 uur geleden
De 38e editie van de Nationale Zilverdag vindt plaats op Tweede Pinksterdag in Schoonhoven.
Topdrukte verwacht op de Nationale Zilverdag 22 uur geleden
Tijdens herdenkingsmomenten worden er lichtjes op de graven geplaatst.
Adoptie oorlogsgraven Montfoort 18 mei, 19:00
Afbeelding
Oudewater dementie vriendelijk! 18 mei, 17:00
Ruzie om een nest.
Ruzie om een nest 18 mei, 12:00
De heer Lam aan het werk.
Een heel bijzonder en meeslepend verhaal 17 mei, 19:00