Afbeelding

Alzheimer Café regio Woerden

Algemeen

Het Alzheimer Café is een trefpunt speciaal voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, hulpverleners en belangstellenden uit de gemeenten Woerden, Oudewater, Montfoort en maakt deel uit van Alzheimer Nederland. Belangstellenden uit andere gemeenten zijn ook van harte welkom.

Donderdag 25 mei is vanaf 20.00 tot 21.30 uur het Alzheimer Café in Woerden weer geopend. Deze avond is het thema: ‘Dementie en DemenTalent’. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar in de Kruiskerk, Mesdagplein 4, Woerden. De toegang is gratis.

Gastspreker is: Ruud Dirkse, directeur DAZ, Landelijk trekker DemenTalent waar mensen met dementie weer dienstbaar worden voor anderen en auteur van boeken over dementie en ouder worden. Je leven is niet ‘voorbij’ met de diagnose dementie. Ga op zoek naar hoe je hiermee kan omgaan en leef bij de dag. (Carpe Diem)

Nemen wij mensen met dementie niet teveel uit handen? Moeten we niet anders gaan kijken naar de mogelijkheden van mensen met dementie in deze tijden? Echt omdenken: mensen met dementie zijn de mensen die juist de oplossing kunnen vormen bij grote maatschappelijke vraagstukken.

Met DemenTalent kunnen mensen met dementie als vrijwilliger deelnemen aan zinvolle activiteiten in de samenleving. Deze activiteiten sluiten aan bij hun talenten, interesses en mogelijkheden. Het doel van DemenTalent is om de zelfwaardering van mensen met dementie te verhogen. Maar ook om te voorzien in hun behoefte aan autonomie, sociaal contact, zinvolle activiteiten en nuttig zijn voor anderen.

Uit meerdere (wetenschappelijke) onderzoeken blijkt de toegevoegde waarde hiervan.

Tijdens deze bijeenkomst ontvangt u informatie, ideeën en tips over de waardevolle invulling van een dag van de mens met dementie.

De gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen is ruimschoots aanwezig.

Voor meer informatie: Nel Niessen, 06 20241346, n.niessen@alzheimervrijwilligers.nl

www.alzheimer-nederland.nl/regios/westelijk-utrecht

Afbeelding
Spaaractie met veel enthousiasme ontvangen! 50 minuten geleden
Afbeelding
Opeens is het seizoen voorbij voor VVL 1 uur geleden
Afbeelding
De competitie is gespeeld; De laatste verslagen 5 uur geleden
Afbeelding
Dijk- en oeververbetering Gekanaliseerde Hollandsche IJssel Willeskop 6 uur geleden
Afbeelding
Open muziekochtend bij muziekvereniging Concordia in Haastrecht gisteren
Afbeelding
Suppen voor een schone IJssel 29 mei, 19:00
Afbeelding
Klimop 29 mei, 17:00
Afbeelding
Vijf ooievaarsnesten in Haastrecht 28 mei, 19:00