Alzheimer Café regio Woerden

Het Alzheimer Café is een trefpunt speciaal voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, hulpverleners en belangstellenden uit de gemeenten Woerden, Oudewater, Montfoort en maakt deel uit van Alzheimer Nederland. Belangstellenden uit andere gemeenten zijn ook van harte welkom.

Donderdag 19 mei is vanaf 19.30 tot 21.00 uur het Alzheimer Café in Woerden weer geopend. Deze avond is het thema: ‘Wet zorg en dwang bij dementie?’ Wat betekent deze wet voor u en uw naaste? Gastspreker is Esther de Heer-Dijkhuizen, specialistisch arts ouderengeneeskunde en specialist ‘Wet zorg en dwang’ bij Careyn Weddensteyn in Woerden.

Op 1 januari 2020 is de Wet zorg en dwang (Wzd) ingegaan. De wet gaat over onvrijwillige zorg bij mensen met dementie. De wet zorgt voor een betere bescherming van mensen met dementie.
Wanneer dementie erger wordt, kan iemand met dementie minder goed beslissen wat goed voor hem of haar is. Hulp of zorg kan dan nodig zijn. Als je naaste zich verzet tegen deze hulp of zorg, heet dat ‘onvrijwillige zorg’. Op wie en wanneer is de Wet zorg en dwang van toepassing? Wat is onvrijwillige zorg? Hoe te handelen als uw naaste zich verzet? Esther de Heer-Dijkhuizen geeft uitleg over de uitvoering van de Wzd.

De gelegenheid is ruimschoots aanwezig om vragen te stellen, ervaringen te delen en in contact te komen met de aanwezige zorg - en welzijnsprofessionals.
Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar in De Plint, Jozef Israëlslaan 20A te Woerden. De toegang is gratis.

Voor meer informatie: Nel Niessen, 06 20241346, n.niessen@alzheimervrijwilligers.nl
www.alzheimer-nederland.nl/regios/westelijk-utrecht

Meer berichten