Afbeelding

Alzheimer Café regio Woerden

Algemeen

Het Alzheimer Café is een trefpunt speciaal voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, hulpverleners en belangstellenden uit de gemeenten Woerden, Oudewater, Montfoort en maakt deel uit van Alzheimer Nederland. Belangstellenden uit andere gemeenten zijn ook van harte welkom.

Donderdag 23 maart is vanaf 19.30 tot 21.00 uur het Alzheimer Café in Woerden weer geopend. Deze avond is het thema: ‘Waarom is een diagnose nodig?’. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar in de Kruiskerk, Mesdagplein 4, Woerden. De toegang is gratis.

Tijdens deze bijeenkomst wordt uitgelegd waarom het stellen van een diagnose bij vermoedelijke dementieverschijnselen zo belangrijk is. Een vaak gehoorde opmerking is: Waarom zou ik een diagnose laten stellen, de ziekte is toch niet te genezen. Uit onderzoek blijkt dat vroegtijdige diagnose en behandeling van dementie veel onzekerheid en overbelasting van de mantelzorger bespaart. Goede diagnostiek blijkt een efficiënt middel om langer thuis te blijven wonen met dementie. Het belangrijkste voordeel van een vroege diagnose is dat men nog kan overzien wat er gaat komen. Dit geeft de persoon met dementie ruimte om mee te denken en zelfstandig beslissingen te nemen. Met een diagnose heeft men recht op hulp en ondersteuning. Zo snel mogelijk starten met behandeling en ondersteuning loont.

De gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen is ruimschoots aanwezig.

Voor meer informatie: Nel Niessen, 06 20241346, n.niessen@alzheimervrijwilligers.nl
www.alzheimer-nederland.nl/regios/westelijk-utrecht

Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 7 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 8 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 9 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 14 uur geleden
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 16 uur geleden
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 17 uur geleden
Afbeelding
Haastrechtse Rommelmarkt 18 apr, 19:00
Afbeelding
WBO ondernemersvrouwen 18 apr, 18:00