Afbeelding

Alzheimer Café regio Woerden

Algemeen

Het Alzheimer Café is een trefpunt speciaal voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, hulpverleners en belangstellenden uit de gemeenten Woerden, Oudewater, Montfoort en maakt deel uit van Alzheimer Nederland. Belangstellenden uit andere gemeenten zijn ook van harte welkom.

Donderdag 15 december is vanaf 19.30 tot 21.00 uur het Alzheimer Café in Woerden weer geopend. Deze avond is het thema: ‘Autorijden en dementie, mag dat wel?’. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar in de Kruiskerk, Mesdagplein 4, Woerden. De toegang is gratis.

Met de eerste verschijnselen van dementie, kan iemand nog prima autorijden. Maar is dat wel zo? Hoe veilig is het? En wanneer komt het moment dat het echt niet meer gaat?

Gastspreker is mevr. Jos van der Poel, medewerker van Alzheimer Nederland. Veel mensen met de diagnose dementie blijven autorijden. Ondanks dat dit niet meer veilig is. Door de ziekte nemen vaardigheden af die bij veilig rijden belangrijk zijn. Helaas hebben mensen met dementie vaak zelf dat inzicht niet meer. Het is altijd moeilijk om te stoppen met autorijden. Je levert vrijheid en zelfstandigheid in. Het geeft gevoelens van boosheid en onmacht. Maar wanneer is autorijden nog verantwoord?
Stelt u eens de volgende vragen: “Durf ik nog wel in te stappen bij mijn partner, vader of moeder? Durf ik mijn kinderen nog mee te laten rijden?” Als u daaraan twijfelt, is het misschien niet meer verantwoord. Als iemand met dementie niet begrijpt waar u zich druk overmaakt, is de kans groot dat hij of zij niet uit eigen beweging stopt met autorijden en wat doet u dan? Mag je na een diagnose dementie volgens het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid) nog rijden of bepaalt de dokter dat? Mevr. Jos van der Poel geeft inzicht in wat u kunt doen bij autorijden en dementie. Daarnaast bespreekt zij wat de effecten kunnen zijn wanneer een persoon met dementie gaat koken, boodschappen doen of wandelen.

De gelegenheid is ruimschoots aanwezig om vragen te stellen, ervaringen te delen en in contact te komen met de aanwezige zorg- en welzijnsprofessionals.

Voor meer informatie: Nel Niessen, 06 20241346, n.niessen@alzheimervrijwilligers.nl
www.alzheimer-nederland.nl/regios/westelijk-utrecht

Team Puzzelpoezen.
Puzzelkampioenschap in Dorpshuis De Vaart 9 uur geleden
Afbeelding
Bianca Tettero en de ReadShop 10 uur geleden
Suzanne Pruijssers vertelt de vele aanwezigen over de Palliatieve zorg.
Zorg rondom levenseinde bespreekbaar maken 11 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 12 uur geleden
Afbeelding
Open Dag bij SVO met Christian Haasjes 12 uur geleden
Afbeelding
Boomband spijkeren 15 uur geleden
Afbeelding
Kruiswegviering 17 uur geleden
Afbeelding
Oud IJzer actie Ons Genoegen 20 uur geleden