Afbeelding

Alzheimer Café regio Woerden

Algemeen

Het Alzheimer Café is een trefpunt speciaal voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, hulpverleners en belangstellenden uit de gemeenten Woerden, Oudewater, Montfoort en maakt deel uit van Alzheimer Nederland. Belangstellenden uit andere gemeenten zijn ook van harte welkom.

Donderdag 17 november is vanaf 19.30 tot 21.00 uur het Alzheimer Café in Woerden weer geopend. Deze avond is het thema: ‘Pijnbeleving bij dementie’. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar in de Kruiskerk, Mesdagplein 4, Woerden. De toegang is gratis.

Pijn herkennen bij je naaste met dementie kan lastig zijn. Door de dementie kan je naaste pijn moeilijker zelf aangeven. Pijn heeft invloed op de kwaliteit van leven en is ongunstig voor het verloop van de dementie. Pijn voorkomen en bestrijden is daarom belangrijk voor je naaste. Als je pijn bij je naaste leert herkennen, scheelt dat veel narigheid.

Gastspreker is Jasper van Leeuwen, arts in opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde.

Je naaste met dementie heeft even veel en soms zelfs meer last van pijn dan iemand zonder dementie. Een lichte prikkel, zoals een strakzittend kledingstuk, kan al een bron van irritatie zijn. Je naaste weet niet waar de prikkel vandaan komt en hoe die op te lossen is. De prikkel verandert in pijn, en die is echt. Zolang de prikkel blijft bestaan, neemt de pijn toe. Je naaste gaat ander gedrag vertonen en wordt boos, chagrijnig, onrustig, somber of bang. En als niemand weet wat er aan de hand is, kan het gedrag problematisch worden. Pijn herkennen is dus niet alleen belangrijk voor je naaste, maar ook voor u als mantelzorger.

De gelegenheid is ruimschoots aanwezig om vragen te stellen, ervaringen te delen en in contact te komen met de aanwezige zorg- en welzijnsprofessionals.

Voor meer informatie: Nel Niessen, 06 20241346, n.niessen@alzheimervrijwilligers.nl
www.alzheimer-nederland.nl/regios/westelijk-utrecht

Afbeelding
Cd presentatie Change of Key 3 uur geleden
Afbeelding
Kampioenen 6 uur geleden
Afbeelding
Kookworkshop voor 18+'ers: Lekker, gezellig en gezond 20 uur geleden
Afbeelding
Verhalencafé: Liefde en verlangen, heerlijk, maar soms dodelijk 21 uur geleden
Uitreiking Hugo Kotestein oorkonde.
Monumentenstichting Hugo Kotestein 22 uur geleden
Afbeelding
Bijzondere kerkdienst in Montfoort 19 apr, 12:00
Afbeelding
Fantastische Rot-avond in de soos 19 apr, 10:00
Flamenco Linschoten (foto: Gijs Possel).
Fotograaf Gijs Possel exposeert Flamencodansers In Theater De Wilde Weg 19 apr, 09:00